Afacerile cu "street food", extrem de rentabile. Cât costă un restaurant pe roţi

×
Codul embed a fost copiat

Restaurantele pe roţi care apar pe la festivaluri, evenimente şi cluburi câştigă teren şi la noi în ţară. Sunt afaceri la început de drum, care exploatează curiozitatea gastronomică a romanului şi se dovedesc un pariu profitabil.

Proprietarii spun că îşi recuperează investiţia după primul an de funcţionare. Pe mulţi dintre ei îi putem cunoaşte la Festivalul de Street Food, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Bucureşti. Că să ne introducă în atmosfera de festival, câteva zeci de restaurante mobile - care poartă cu ele mirosul de clătite, hamburger sau paşte - au ieşit, în paradă, pe străzile Capitalei

Proprietarii restaurantelor pe roţi sunt oameni pasionaţi de mâncare dar şi de festivaluri. Vorbesc de investiţii care pleacă, în medie, de la 15 mii de euro. Au trecut prin tot procesul de autorizare al unui restaurant, dar avantajul este că îşi pot vinde mâncărurile sau băuturile prin toată ţară. Nu doar la festivaluri. Pot participa la diverse evenimente.

Adi Hădean: "Tot timpul apare discuţia asta legată de preţ, toată lumea zice e preţul foarte mare, e preţ că la restaurant, da, pentru că în realitate facem mâncare ca la restaurant, avem aceleaşi costuri pe care le are un restaurant."

Restaurantele mobile vă plimbă prin bucătăriile din întreaga lume. De exemplu, doi tineri din Bacău au investit 20 de mii de euro într-o rulotă în care gătesc mâncare taiwaneză.

Citește și
festival mancare ior
Parcul IOR din Bucuresti s-a transformat intr-o bucatarie in aer liber. Specialitatile cu care au fost asteptati gurmanzii

Adrian Păduraru, proprietar: "Când este flux mare de oameni, noi avem totul pregătit dinainte şi ne ia 30 de secunde să montăm"

Imaginaţia contează când vreţi să intraţi pe această piaţă. Un bar mobil, cu dozator, de unde gurmanzii îşi pot cumpără vin spumant la festivaluri, a costat 13 mii de euro, iar proprietarul estimează că şi-o va recupera într-un an. Din aprilie până în prezent, a participat deja la 12 festivaluri.

Cristian Anghel, proprietar Prosecco Van: "Eram în Italia, eram în Florenţa, am ieşit dintr-un restaurant după câteva sticle de prosecco, în faţa restaurantului era parcată o maşină cu care patronii îşi făceau aprovizionarea şi mi-a făcut ideea de ce nu aş face eu aşa ceva cu prosecco în ea şi e foarte uşor de manevrat, de pus în diverse locuri"

Proprietarul unui restaurant mobil, care şi-a investit în afacere toate economiile - 15 mii de euro, găteşte paste, alături de întreaga familie.

Cristian Niculescu, proprietar rulotă: "Cea mai bună zi a fost undeva la 270 de porţii vândute. Pentru prima oară socializăm şi ne facem prieteni, a dispărut noţiunea de client, sunt prieteni care mănâncă de la noi şi asta e foarte tare"

De experienţe culinare, pe roţi, va puteţi bucura la Festivalul de Street Food, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie, în Bucureşti. Vor fi zeci de restaurante mobile, zone de relaxare, dar şi concerte.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Reteta succesului in cazul celor care vand mancare pe strada, din rulota. Numarul bucatarilor pe 4 roti s-a dublat in 2017
Reteta succesului in cazul celor care vand mancare pe strada, din rulota. Numarul bucatarilor pe 4 roti s-a dublat in 2017

Afacerile tinerilor care au avut ideea sa vanda mancare direct pe strada sunt infloritoare.

Parcul IOR din Bucuresti s-a transformat intr-o bucatarie in aer liber. Specialitatile cu care au fost asteptati gurmanzii
Parcul IOR din Bucuresti s-a transformat intr-o bucatarie in aer liber. Specialitatile cu care au fost asteptati gurmanzii

Intr-un alt colt al Bucurestiului a fost raiul gurmanzilor. Un festival de street food a adus in fata pofticiosilor sute de preparate irezistibile. Asa ca nu e de mirare ca multi nu s-au lasat pana nu au gustat cate un pic din toate.

Chef Foa, ambasadorul Street FOOD Festival
Chef Foa, ambasadorul Street FOOD Festival

Turneul Street FOOD Festival 2017 e la un pas de a incepe, iar bucatarii participanti si-au incins deja bucatariile in cautarea de retete perfecte pentru a satisface gusturile culinare ale tuturor gurmanzilor.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.