Afacerile cu "street food", extrem de rentabile. Cât costă un restaurant pe roţi
Restaurantele pe roţi care apar pe la festivaluri, evenimente şi cluburi câştigă teren şi la noi în ţară. Sunt afaceri la început de drum, care exploatează curiozitatea gastronomică a romanului şi se dovedesc un pariu profitabil.
Proprietarii spun că îşi recuperează investiţia după primul an de funcţionare. Pe mulţi dintre ei îi putem cunoaşte la Festivalul de Street Food, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Bucureşti. Că să ne introducă în atmosfera de festival, câteva zeci de restaurante mobile - care poartă cu ele mirosul de clătite, hamburger sau paşte - au ieşit, în paradă, pe străzile Capitalei
Proprietarii restaurantelor pe roţi sunt oameni pasionaţi de mâncare dar şi de festivaluri. Vorbesc de investiţii care pleacă, în medie, de la 15 mii de euro. Au trecut prin tot procesul de autorizare al unui restaurant, dar avantajul este că îşi pot vinde mâncărurile sau băuturile prin toată ţară. Nu doar la festivaluri. Pot participa la diverse evenimente.
Adi Hădean: "Tot timpul apare discuţia asta legată de preţ, toată lumea zice e preţul foarte mare, e preţ că la restaurant, da, pentru că în realitate facem mâncare ca la restaurant, avem aceleaşi costuri pe care le are un restaurant."
Restaurantele mobile vă plimbă prin bucătăriile din întreaga lume. De exemplu, doi tineri din Bacău au investit 20 de mii de euro într-o rulotă în care gătesc mâncare taiwaneză.
Adrian Păduraru, proprietar: "Când este flux mare de oameni, noi avem totul pregătit dinainte şi ne ia 30 de secunde să montăm"
Imaginaţia contează când vreţi să intraţi pe această piaţă. Un bar mobil, cu dozator, de unde gurmanzii îşi pot cumpără vin spumant la festivaluri, a costat 13 mii de euro, iar proprietarul estimează că şi-o va recupera într-un an. Din aprilie până în prezent, a participat deja la 12 festivaluri.
Cristian Anghel, proprietar Prosecco Van: "Eram în Italia, eram în Florenţa, am ieşit dintr-un restaurant după câteva sticle de prosecco, în faţa restaurantului era parcată o maşină cu care patronii îşi făceau aprovizionarea şi mi-a făcut ideea de ce nu aş face eu aşa ceva cu prosecco în ea şi e foarte uşor de manevrat, de pus în diverse locuri"
Proprietarul unui restaurant mobil, care şi-a investit în afacere toate economiile - 15 mii de euro, găteşte paste, alături de întreaga familie.
Cristian Niculescu, proprietar rulotă: "Cea mai bună zi a fost undeva la 270 de porţii vândute. Pentru prima oară socializăm şi ne facem prieteni, a dispărut noţiunea de client, sunt prieteni care mănâncă de la noi şi asta e foarte tare"
De experienţe culinare, pe roţi, va puteţi bucura la Festivalul de Street Food, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie, în Bucureşti. Vor fi zeci de restaurante mobile, zone de relaxare, dar şi concerte.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, restaurant, adi hadean, tarabe, mobil, street food,
Dată publicare:
05-09-2017 18:44