Reteta succesului in cazul celor care vand mancare pe strada, din rulota. Numarul bucatarilor pe 4 roti s-a dublat in 2017
Afacerile tinerilor care au avut ideea sa vanda mancare direct pe strada sunt infloritoare.
In timp ce unii isi imbie clientii cu paste, altii gatesc mancare indiana sau prepara o cafea aromata. Toate sunt servite repede din rulote ori din masini vechi de peste 40 de ani. Astfel, numarul acestor bucatarii mobile s-a triplat in ultimul an. Poate ar fi crescut si mai mult, daca exista si la noi o lege a comertului ambulant. In lipsa reglementarilor, bucatarii gatesc si vand mancare doar in cadrul unor evenimente private.
Masina a pornit mai greu, dar a luat viteza, asa cum s-a intamplat si cu afacerile cu mancarea vanduta pe strada. La Festivalul Culinaria Street Food i-am gasit pe Monica, Robert si Mihai. Sunt trei tineri care in urma cu o luna lucrau in mari corporatii. Dar au renuntat la slujbe bine platite si au pus pe roti "masina cu cafea". Masina au gasit-o pe strazile din Bucuresti, era un depozit pe patru roti, iar astazi prepara in ea cafea pentru cei mai grabiti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: "Merge afacerea ca pe roate?"
Monica Covalciuc, 30 de ani: "Usor da. Masina fiind din '77 a pornit greu, dar incet, incet..."
Reporter: "Cat a costat?"
Monica Covalciuc, 30 de ani: "Investitia a ajuns la 10.000.''
La doar cativa metri distanta, Cristian impreuna cu ''Halep a tigailor'', asa cum ii spune sotiei lui, prepara paste cu aroma de Italia.
Reporter: "Cati metri de paste faceti in fiecare zi?"
Cristian: "Cativa kilometri. Facem Bucuresti - Constanta in fiecare zi".
Cristian Niculescu: "Am vrut sa comprimam o bucatarie de 5 stele intr-o rulota. Sa comprimam toate spatiile. Am vrut sa o punem pe roti sa mergem noi dupa oameni."
Reporter: "Cat ati investit?"
Cristian Niculescu: "Tot adunat 15 mii de euro"
Iar senzatia verii o gasim tot la rulota: spaghetti ice cream.
Clientii care vin sa manance aici lucreaza in cladirile de birouri din jur si dau 20 - 30 de lei pentru o masa la pranz.
Corporatist: "Suntem plictisiti cu aceeasi mancare in fiecare zi, vrem si altceva. Daca cobori aici sa mananci parca esti in alta parte nu la munca. Ii spuneam colegei ca ma simt ca in Vama aici.''
Corporatist: "Pe timpul verii e relaxant sa iei masa in aer liber departe de arsita soarelui."
O alta masinarie gigant, ce va straluci de acum pe drumurile Romaniei, este un food truck. Patronii vor sa se plimbe prin toata tara si sa vanda hot-dogi gourmet, clatite pufoase cu ricotta, banane sau sirop de artar.
Daca va surade o asemenea afacere, trebuie sa stiti ca investitia se ridica la 15-20 de mii de euro. Si aveti nevoie de multa rabdare, pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor, care nu se elibereaza decat pentru a functiona pe spatii private.
Florin Itu, organizator evenimente: "Pot avea activitate in evenimente organizate festivaluri, spatii private unde au contract."
Reporter: "De ce nu le vedem pe strazile din Bucuresti?
Florin Itu, organizator evenimente: "Nu exista un cadru legislativ care sa permita. E bine asa pentru ca se pasteaza un grad de calitate. Cand e pe strada la liber e mai greu de controlat"
Numarul bucatariilor pe 4 roti s-a triplat fata de anul trecut.
Acum in Romania sunt peste 100 de food truck-uri, iar varietatea e mare: de la burgeri, pizza sau mancare thailandeza pana la bauturi.
Sursa: Pro TV
Etichete: masini, mancare, tineri, investitii, afaceri, corporatii, food,
Dată publicare:
12-07-2017 18:26