Romania, capitala muzicii clasice. Cele mai mari orchestre ale lumii vin la Festivalul George Enescu

Ultima actualizare: 24-10-2012 09:28

Simfonii de Mozart, Enescu si Liszt, concerte de Ceaikovski si Brahms, in interpretarea unor orchestre prestigioase ale lumii. Pe toate le ascultati la Festivalul International George Enescu, deschis in Capitala si in alte 8 orase din tara.

Evenimentul se va desfasura timp de 25 de zile.

Filarmonica din Viena si London Symphony Orchestra vor sustine concerte la noi. Ajuns la editia cu numarul 20, Festivalul International George Enescu este deja un brand de tara, care aduna elita lumii clasice in Romania. A inceput joi seara si va dura 3 saptamani. In tot acest timp, creatia maestrului Enescu va fi onorata cu 24 de interpretari.

In premiera, vine din Israel un ansamblu muzical de exceptie, cu 125 de membri, ca sa cante pe scena Salii Palatului.

Israel Philharmonic Orchestra si Filarmonica din Viena sunt ansamblurile de pe afisul festivalului, care vor incasa cele mai mari onorarii.

In total, peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte si spectacole, cu participarea a aproape 100 de solisti si 65 de ansambluri. Baletul din Chile, puneri in scena cu accent japonez si acorduri latino vor atrage peste 16.000 de turisti straini.

La 42 dintre evenimente, toate biletele sunt deja vandute. Gradul de ocupare este acum de peste 95%. Festivalul se desfasoara in Bucuresti si Arad, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures, Sibiu si Timisoara.

Vezi aici programul complet al Festivalului George Enescu

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO