Vom avea centre de biciclete cu conexiune la internet si ecrane tactile, dar si piste... "carpite"
Reprezentantii primariei Timisoara au intrat in linie dreapta cu pregatirea proiectului care prevede construirea de centre pentru inchirierea bicicletelor, in statiile mijloacelor de transport in comun.
A fost demarata licitatia de construire a proiectului, iar in trei luni edilii spera ca vor demara si lucrarile. Practic, in primavara viitoare ar trebui sa circulam prin Timisoara cu biciclete inchiriate din statiile mijloacelor de transport in comun. Daca in urma cu patru luni primarul Nicolae Robu a anuntat ca in cadrul proiectului se vor construi 23 de kilometri noi de piste pentru biciclisti, managerul acestei lucrari spune ca, de fapt, acest lucru nu era prevazut in proiect.
Vesti bune. In Timisoara se vor construi inca 23 de kilometri de piste pentru biciclisti
Andreea Balan, managerul proiectului: “Se vor reabilita 23 de kilometri din pistele actuale, nu se vor construi altele noi. Asa prevede proiectul. Aceste piste vor fi vopsite, acolo unde sunt borduri, acestea vor fi sparte si se va nivela pista.”
Detaliile proiectului
In momentul in care proiectul va deveni realitate, in Timisoara vor exista 25 de centre de inchiriere a bicicletelor in regim “self-service”, raspandite in tot orasul. Pe langa acestea, vor fi construite alte opt statii pentru mijloacele de transport in comun, iar alte trei vor fi reabilitate in totalitate.
Intreaga retea prin care vor functiona centrele de inchirere va fi conectata la internet, iar fiecare utilizator trebuie sa isi faca mai intai un card de acces personal. Centrele vor folosi ecrane de ultima generatie, de tipul touch-screen. Reteaua va dispune de o suita completa de aplicatii, cu module atat pentru clienti cat si pentru alerte, monitorizare si securitate. Eliberarea bicicletelor se va face prin comanda automatizata, imediat ce utilizatorul se va autentifica in sistem.
Bicicletele vor fi inchiriate gratuit, insa fiecare centru va fi supravegheat video.
Valoarea totala proiectului este de 7.5 milioane de lei, dintre care 5.5 milioane provin din fonduri europene.