Peste 120 de kilometri de piste de biciclete cu bani europeni- proiectul indraznet al Primariei Arad

05-12-2012 15:49


piste

 Primaria Arad a finalizat proiectul tehnic privind amenajarea de piste de biciclete pe mai toate strazile intens circulate din oras, insa lipseste finantarea.

Intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local, convocata pentru vineri, alesii vor avea de dezbatut un singur proiect, respectiv cel de amenajare a 122 de kilometri de piste pentru biciclete. Costurile estimate s-ar ridica la peste sase milioane de euro, insa municipalitatea nu are atatia bani, astfel ca intentioneaza sa-i obtina de la Uniunea Europeana.

Potrivit Biroului de presa al Primariei Arad, dupa aprobarea detaliilor tehnice la nivel local, va fi depus un proiect pentru obtinerea de fonduri europene, urmand ca municipalitatea sa aiba o cofinantare modesta.

In momentul de fata, in Arad exista piste doar pe Calea Romanilor si pe Calea Timisorii, inaugurate in acest an, in cadrul unui proiect de reabilitare a infrastructurii de transport, finantat printr-un credit BERD. Exista insa numeroase critici referitoare la aceste doua piste, din cauza stalpilor si idicatoarelor rutiere care ii intampina de biciclisti la tot pasul.

Autoritatile locale mai au in plan construirea unei piste de 15 kilometri pe malul Muresului, pe traseul pod rutier Micalaca – Centru – Podul Traian - Faleza Sud – Padurea Ceala. Proiectul costa doua milioane de euro si ar urma sa inceapa anul viitor cu bani de la bugetul local. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO