Peste 120 de kilometri de piste de biciclete cu bani europeni- proiectul indraznet al Primariei Arad

Ultima actualizare: 08-12-2012 01:15
piste

 Primaria Arad a finalizat proiectul tehnic privind amenajarea de piste de biciclete pe mai toate strazile intens circulate din oras, insa lipseste finantarea.

Intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local, convocata pentru vineri, alesii vor avea de dezbatut un singur proiect, respectiv cel de amenajare a 122 de kilometri de piste pentru biciclete. Costurile estimate s-ar ridica la peste sase milioane de euro, insa municipalitatea nu are atatia bani, astfel ca intentioneaza sa-i obtina de la Uniunea Europeana.

Potrivit Biroului de presa al Primariei Arad, dupa aprobarea detaliilor tehnice la nivel local, va fi depus un proiect pentru obtinerea de fonduri europene, urmand ca municipalitatea sa aiba o cofinantare modesta.

In momentul de fata, in Arad exista piste doar pe Calea Romanilor si pe Calea Timisorii, inaugurate in acest an, in cadrul unui proiect de reabilitare a infrastructurii de transport, finantat printr-un credit BERD. Exista insa numeroase critici referitoare la aceste doua piste, din cauza stalpilor si idicatoarelor rutiere care ii intampina de biciclisti la tot pasul.

Autoritatile locale mai au in plan construirea unei piste de 15 kilometri pe malul Muresului, pe traseul pod rutier Micalaca – Centru – Podul Traian - Faleza Sud – Padurea Ceala. Proiectul costa doua milioane de euro si ar urma sa inceapa anul viitor cu bani de la bugetul local. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!