Vesti bune. In Timisoara se vor construi inca 23 de kilometri de piste pentru biciclisti

Dată publicare: 30-01-2013 13:14
Dată actualizare: 02-02-2013 07:12


pista pentru biciclisti Arad

In urmatorul an, in orasul de pe Bega se vor construi 23 de kilometri de piste pentru biciclisti. Primarul Timisoarei a semnat ieri, la Ministerul Dezvoltarii, un contract pentru un proiect de modernizare a transportului public pe bicicleta.

 Pe langa cei 23 de kilometri de piste, administratia locala va mai cumpara 300 de biciclete, care vor fi amplasate in 25 de statii de transport in comun. Astfel ca, timisorenii care vor sa mearga cu bicicleta la serviciu, o pot inchiria de la cea mai apropiata statie de autobuz si o pot returna in oricare alta statie din oras.

Va fi un program in regim self service si are rolul de a dezvolta o retea coerenta de piste destinate biciclistilor. Ieri am semnat contractul de finantare, noi am lucrat in avans la caietul de sarcini, iar in cel mai scurt timp, vom lansa licitatia. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, asa ca la anul, pe vremea asta, proiectul trebuie incheiat”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Valoarea totala a acestui proiect se ridica la suma de 7.5 milioane lei. Statiile vor fi amplasate in statiile mijloacelor de transport in comun din directia Nord-Sud a orasului.

Timisorenii care merg dinspre Est, spre Vest, in oras, vor mai avea de asteptat pentru ca aceasta zona nu a fost inclusa in proiect. Aceasta directie a fost inclusa in proiectul de modernizare a malului Begai, pentru care inca nu au fost primite finantari.

In momentul de fata, in Timisoara exista 70 de kilometri de piste pentru biciclete.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO