Trafic international de droguri coordonat de un detinut prin intermediul unor studenti timisoreni

21-06-2013 10:30


droguri

 Politistii si procurorii DIICOT au destructurat o retea de trafic international de droguri condusa de un detinut de 32 de ani aflat in Penitenciarul din Timisoara.

 Barbatul, inchis in luna februarie a acestui an pentru contrabanda cu tigari, a lasat “afacerea” in mainile iubitei sale, cu care vorbea in permanenta la telefon si careia ii dadea toate indicatiile. Aceasta se ocupa mai departe de a trasmite mesajele iubitului ei catre ceilalti membri ai retelei, printre care si studenti din Timisoara. Acestia colaborau cu doi cetateni sarbi, de la care cumparau droguri pentru a le vinde pe piata neagra din Romania.

Membrii gruparii sunt suspectati ca ar fi comercializat consumatorilor de pe raza municipiului Timisoara, aproximativ sapte kg de cannabis.

Traficantii de droguri au fost monitorizati de mai multa vreme de procurorii DIICOT si politistii de la crima organizata. Noaptea trecuta, asociatul lor sarb de 36 de ani a venit la Timisoara pentru a-si lua banii pe marfa vanduta tinerilor si a fost prins in flagrant de politisti.  In urma unor perchezitii, oamenii legii au gasit in locuintele suspectilor un kilogram de cannabis, mai multe cantare electronice si 9.000 de lei, susceptibili a proveni din vanzarea drogurilor.

Sase suspecti in acest caz au fost retinuti aseara pentru 24 de ore, iar astazi vor fi dusi in fata magistratilor cu propunere de arestare prevenitva.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO