Timisoara si Dudestii Noi isi unesc fortele pentru a construi un parc turistic. Cum va arata acesta

24-05-2013 16:27


parc turistic, dudestii noi

Proiectul pentru infiintarea unui parc turistic si de agrement in comuna Dudestii Noi a fost din nou scos din sertar. Acesta a fost depus in 2010 pentru a primi finantare europeana, insa s-a clasat al doilea sub linie.

Anul viitor, acest proiect va fi depus din nou pentru a primi finantare europeana, insa de data aceasta primaria din Dudestii Noi are un nou partener: Primaria Timisoara. Recent, alesii locali din comuna au primit o adresa din partea Agentiei Regionale de Dezvoltare Vest, prin care au fost informati ca acest proiect ar putea primi totusi bani de la Uniunea Europeana. Singura conditie pare a fi una greu de indeplinit: termenul de executie a lucrarilor sa nu depaseasca data de 31 iulie 2015.

Acest termen, din pacate pentru noi este unul imposibil de realizat, pentru ca termenul asumat de noi era de trei ani, ori reducerea acestuia la mai putin de doi ani face practic imposibila realizarea procedurilor de achizitie publica, realizarea planului de urbanism zonal, obtinerea avizelor necesare si executia propriu-zisa a proiectului”, a transmis primarul din Dudestii Vechi, Alin Nica.

Proiectul va fi depus din nou anul viitor, de Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara si Primaria Dudestii Noi. Intregul proiect este estimat la 18 milioane de euro.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO