Lupta dintre Primaria Timisoara si tantari se va intensifica. Care este arma secreta

24-05-2013 15:07


Tantar

Tratamentul de la sol impotriva mustelor si tantarilor nu a avut rezultatele anticipate, astfel ca lupta cu aceste insecte trece la un alt nivel, cel aerian.

Tot mai multi timisoreni s-au plans in ultima vreme ca mustele si tantarii nu au disparut, desi reprezentantii primariei au inceput dezinsectia de acum trei saptamani. Astfel, de duminica, 26 mai, dezinsectia de la sol va alterna cu tratamente aplicate aerian, cu elicopterul.

Precipitatiile abundente si temperaturile ridicate din ultima perioada au determinat conditii favorabile de inmultire a insectelor producatoare de disconfort pentru populatie, fapt pentru care este absolut necesar luarea masurilor de combatere a acestora”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu.

Reprezentantii primariei dau asigurari ca toate substantele folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu pun in pericol persoanele si animalele. Totusi, apicultorii sunt avertizati sa limiteze cat mai mult zborurile albinelor, pentru ca daca este soare puternic, acestea ar putea fi afectate.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO