Concert caritabil pentru sectia ATI a Spitalului Municipal din Lugoj. Este nevoie de 100.000 de euro

24-05-2013 11:54


ATI

Mobilizare generala pentru sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Municipal din Lugoj. Marti, 28 mai, va avea loc un concert caritabil de strangere de fonduri pentru dotarea acestei sectii cu aparatura medicala.

Evenimentul va loc de la ora 18:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, din Lugoj. Printre solistii de muzica populara care si-au anuntat prezenta la eveniment se numara Nicu Novac, Petrica Miulescu Irimica, Dumitru Teleaga-Meca, Doru Petrean, Ionel Todor, Ramona Iliesi Dragan, Mirela Petrean, Dana Sugar, Vanesa Jarja, Dana Gruescu, Mihaela Petrovici si Ionela Badalan. Biletul de intrare la concert va costa 20 de lei.


Toti banii stransi vor fi folositi pentru a cumpara aparatura medicala. In momentul de fata, sectia de ATI a Spitalului Municipal din Lugoj are nevoie de aparatura in valoare de peste 100.000 de euro. Cel mai mare neajuns al sectiei este un monitor de functii vitale, cu care pacientii aflati in stare critica sunt monitorizati. Ar fi nevoie de trei astfel de aparate, insa in momentul de fata, la ATI nu exista nici macar un astfel de aparat. Un monitor de functii vitale performant costa 8.000 de euro, insa, din lipsa de fonduri, reprezentantii spitalului se multumesc si cu unul in valoare de 3.000 de euro.


Pe langa monitor, sectia ATI mai are nevoie de un bronhoscop, un analizor de gaze sangvine, un aparat de ventilatie, precum si de injectomate.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO