Timisoara, la mila lui Mircea Sandu! „Noua Poli” cerseste un loc in „B” la federatie

27-06-2012 20:30


Titu Bojin, Nicolae Robu

După ce l-au înjurat ani de zile pe şeful FRF, timişorenii mai pot vedea fotbal de primă ligă în viitorul apropiat numai dacă „Naşul” le va întinde marţea viitoare o mână de ajutor.

Primarul Nicolae Robu şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, s-au întâlnit astăzi cu câţiva dintre foştii jucători ai lui Poli Timişoara (Emeric Dembroschi, Dan Laţa, Miroslav Giuchici, Ionel Bungău şi Petre Mehedinţu).

În urma unei discuţii de o oră, s-a decis înfiinţarea unei noi echipe, care să preia palmaresul Politehnicii şi, cel mai important, să fie înscrisă direct în Liga a II-a.
„Am convenit în unanimitate să mergem pe o variantă care să asigure să avem echipă în Liga a II-a cu drept de promovare în Liga I. Am obţinut o programare la Federaţia Română de Fotbal pentru ziua de marţi, săptămâna viitoare, pentru o delegaţie de-a noastră, care să discute detaliile. Nu putem face decât lucruri permise de regulament. Vă rugăm să aveţi răbdare, pentru că nu degeaba v-am spus că avem o programare la FRF. Trebuie să găsim varianta regulamentară care să permită atingerea acestui deziderat al nostru. Vom stabili cum se va numi această echipă, dar va apărea în denumire Politehnica, în orice caz, fără legătură cu societatea comercială Politehnica SA actuală. Drept urmare, domnul Iancu nu se regăseşte în acest proiect”, a declarat noul primar al Timişoarei.

„Nu stăm în genunchi”

Cu alte cuvinte, timişorenii speră să primească din partea FRF un loc în liga secundă, după modelul „cadoului” primit de Craiova. Numai că oltenii, dacă vor avea o echipă în „B”, nu vor avea drept de promovare în prima ligă timp de trei ani, conform lui Viorel Duru. Totuşi, Robu şi Bojin speră ca Mircea Sandu să găsească o portiţă în regulament pentru a permite noii echipe timişorene să se bată la promovare. Culmea, timişorenii aşteaptă un ajutor din partea omului pe care suporterii alb-violeţi l-au înjurat cel mai tare şi cel mai des în ultimii ani. „Am vorbit personal cu Mircea Sandu pentru această programare. Dânsul nu ne-a putut garanta nimic, dar a avut o atitudine constructivă. Noi nu am discutat în genunchi cu nimeni, am discutat cu respect, de pe poziţii oficiale, între o instituţie, Timişoara, şi o altă instituţie, FRF”, a spus Robu.
Abia după ce va fi obţinut locul în liga secundă, conducerea clubului (unde se vor regăsi Bungău, Giuchici şi Mehedinţu) va încerca să încropească un lot de jucători. „Vom încerca să aducem cât mai mulţi dintre jucătorii crescuţi la noi, afirmaţi la noi, care au avut o prestaţie excelentă în Liga a II-a. Vrem să aducem cât mai mulţi înapoi, dar unii dintre ei au deja contracte semnate cu alte echipe”, a spus Robu. Acesta este convins că palmaresul lui Poli va fi cedat de Marian Iancu Universităţii Politehnica. „Aşa a spus, că dacă eu voi câtiga alegerile, el va da palmaresul. Eu le-am câştigat, urmează ca şi dânsul să îşi respecte promisiunea”, a afirmat Nicolae Robu.

Părerea suporterilor - „lucruri colaterale”

Suporterii din OST Druckeria au anunţat public că nu doresc nicio fuziune sau artificiu şi că preferă o reconstrucţie din campionatul judeţean. Drept urmare, niciun reprezentant al suporterilor nu a fost chemat la întâlnirea de astăzi. „Nu va fi o variantă unanim agreată, sunt convins, pentru că oamenii au păreri diferite şi e firesc să fie aşa. Noi considerăm că pentru Timişoara, esenţial este în primul rând ca noi să avem o echipă în Liga a II-a cu drept de promovare pe bază de performanţă sportivă în Liga I. Asta e prioritatea. Restul sunt lucruri colaterale”, a spus primarul Timişoarei.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO