Taxa de concesiune a garajelor a fost majorata. Cat vor plati acum timisorenii

14-05-2013 18:22


Două garaje au fost mistuite de flăcări la Sibiu

Timisorenii care detin garaje in concesiune de la primarie, vor plati dublu fata de anii precedent. Consiliul Local a adoptat astazi un Proiect de Hotarare care mareste aceasta taxa de la 12 lei pe luna, la 26.10 lei pe luna, pe metru patrat.

Pe domeniul public al orasului, intre blocuri, se afla peste 5.000 de garaje, care sunt date in folosinta prin concesiune. Taxa care era in vigoare pana acum, 12 lei pe luna, pentru fiecare metru patrat a fost considerata prea mica de catre edilii orasului. Un astfel de garaj masoara aproape 20 de metri patrati, iar suma pe care un timisorean trebuie sa o plateasca la bugetul local, pentru concesiunea unui garaj, poate ajunge pana la 150 de euro pe an. De asemenea, aceasta suma va creste anual, in functie de rata inflatiei.

Proiectul a primit 19 voturi pozitive din partea consilierilor, iar cinci dintre ei au fost impotriva. In urma acestei decizii, la bugetul local vor intra aproape 900.000 de euro anual, numai din concesiunea garajelor.

In urma cu doua saptamani, viceprimarul Traian Stoia a declarat pentru StirileProTV.ro/Vest ca aceasta suma nu este indeajuns de mare.

Pana acum era pomana porcului, dar de luna viitoare va fi tot pomana. Daca mergi sa inchiriezi un garaj de la privat, platesti in jur de 100 de euro pe luna. La primarie, platesti aceasta suma pe an, nu putem sa marim mai mult dintr-o data”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

In goana dupa mai multi bani la buget, Primaria Timisoara vrea sa dubleze chiria pentru garaje
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO