In goana dupa mai multi bani la buget, Primaria Timisoara vrea sa dubleze chiria pentru garaje

29-04-2013 10:53


Două garaje au fost mistuite de flăcări la Sibiu

Dupa ce au fost marite chiriile pentru toate spatiile primariei, unde se desfasoara activitati comerciale, edilii pregatesc o noua majorare.

Timisorenii care detin in chire un garaj de la Primaria Timisoara, ar putea plati mai multi bani la bugetul local. In momentul de fata, pretul pentru un garaj aflat in patrimoniul local este de 200 de lei pe an, iar de luna viitoare, acest pret se va dubla. 400 de lei ar fi suma care va aparea in contractul dintre primarie si chirias, daca isi vor da acordul consilierii locali. Chiar daca pretul se dubleaza, viceprimarul spune ca si asa este putin.


Pana acum era pomana porcului, dar de luna viitoare va fi tot pomana. Daca cumperi un apartament, nu inseamna ca cumperi si acel garaj. Daca mergi sa inchiriezi un garaj de la privat, platesti in jur de 100 de euro pe luna. La primarie, platesti aceasta suma pe an, nu putem sa marim mai mult dintr-o data. Trebuie sa fim la fel si cu cei care au 10.000 de lei salariul, si cu cei care au 1.000 de lei”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.


In momentul de fata, in Timisoara sunt pe spatiul public peste 5.600 de garaje. Dintre acestea, 75 vor avea chiria dubla fata de anii precedenti. Pentru restul garajelor, edilii vor sa faca noi licitatii de atribuire a acestor spatii.
 

Chirii de zece ori mai mari pentru spatiile comerciale din Timisoara. Robu: „Sunt tarife ridicole”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO