Sute de timisoreni au gustat din produsele traditionale ale fiecarei etnii din Banat. GALERIE FOTO

03-06-2013 09:47


festivalul etniilor

Festivalul Etniilor a adus sute de timisoreni duminica la Muzeul Satului Banatean. Nu mai putin de 12 etnii si-au prezentat porturile populare, apoi au organizat un program cu cantece si dansuri specifice.

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis a reunit 12 etnii si sute de timisoreni curiosi, la Festivalul Etniilor. Manifestatia a debutat cu Parada Portului Popular, pe aleile muzeului si cu opriri la fiecare gospodarie, acolo unde reprezentantii etniilor si-au asteptat oaspetii cu produse culinare specifice. Dupa aceasta parada, fiecare popor s-a mandrit cu dansurile populare specifice si au oferit un moment artistic pentru vizitatori.

Ciprian Cipu, directorul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis: „Importanta unui asemenea festival este foarte mare pentru banateni. Sa nu uitam ca Banatul este o zona specifica, o zona unde fratia si colaborarea intre etnii dureaza de secole. Noi suntem un model de colaborare pasnica intre etnii chiar si pentru Europa. Toate etniile din banat au fost prezente si, desigur, in viitor, sunt convins ca numarul acestora va creste datorita mutatiilor de populatie”.

Festivalul Etniilor a ajuns in acest an la ce-a de-a XVI-a editie.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO