Studentii Universitatii de Vest joaca rolul oamenilor de afaceri in propriile intreprinderi virtuale

17-12-2013 13:28


simbizz

 Mai multa practica, mai putina teorie. Aceasta pare sa fie cea mai buna solutie pentru cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a tinerilor absolventi.

 Tot mai multi angajatori cauta candidati cu experienta, lucru care se castiga cu greu, in conditiile in care putine dintre unitatile de invatamant din Romania ofera oportunitatea studentilor de a participa la stagii de practica.

Astfel ca, Universitatea de Vest a implementat un proiect prin care tinerii care urmeaza cursurile institutiei de invatamant, au ocazia sa faca mai multa practica, nu doar teorie.

Proiectul are ca principal scop cresterea procentului de integrare pe piata muncii si facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa prin dezvoltarea abilitatilor si competentelor studentilor .

Mai exact, studentii din anii II si III de licenta la Universitatea de Vest simuleaza activitati economice in firme virtuale realizate de ei, cu ajutorul unor programe informatice de specialitate. Totul, pentru ca, la terminarea facultatii, cand fiecare dintre ei se va orienta spre gasirea unui loc de munca, sa aiba sanse maxime.

Pentru a intelege cum functioneaza economia, tinerii au participat pana acum la doua workshop-uri de simulare de business. Ei au fost impartiti pe echipe si, cu ajutorul unor experti, au jucat rolul adevaratilor oameni de afaceri, folosindu-se de aplicatii IT si luand decizii importante in intreprinderea virtuala pe care si-au creat-o.

Participand la acest proiect, tinerii au sanse ridicate ca, la terminarea studiilor sa se poata angaja in intreprinderi reale.

Proiectul implementat la Universitatea de Vest din Timisoara are o valoare totala de 2 milioane de lei, cea mai mare parte din suma provenind din fonduri europene. Workshop-urile din cadrul proiectului vor continua si in perioada urmatoare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO