UPT nu mai plateste pentru abonamentele studentilor la RATT. Primaria va acoperi costurile

30-10-2013 12:47


politehnica timisoara

 Din noiembrie, Universitatea Politehnica nu va mai suporta nici un procent din suma totala a abonamentelor pe care le au studentii pentru mijloacele de transport in comun. Nici studentii nu vor fi nevoiti sa mai scoata bani din buzunar pana la decontare.

 Reprezentantii universitatii au semnat un protocol cu Primaria si cu Regia Autonoma de Transport Timisoara, prin care administratia locala se angajeaza sa acopere costurile pe care ar urma sa le plateasca universitatea.

In momentul de fata, primaria plateste deja 50% din subventia pentru studenti, iar Ministerul Educatiei cotizeaza cu un milion de lei. Pentru ca numarul de studenti care isi fac abonamente este mare, banii de la Minister nu sunt de ajuns pentru a acoperi un an intreg costurile tuturor abonamentelor, astfel ca diferenta este suportata de universitati. Acum, Primaria se angajeaza sa suporte aceasta diferenta, insa doar in cazul Politehnicii.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Consider ca studentimea trebuie sa fie pretuita in orice centru universitar si trebuie sa se bucure de sprijinul administratiei locale pentru ca reprezinta una dintre cele mai de pret valori ale unui oras. Daca Timisoara este unde este in plan economic, sportiv, cultural, asta se datoreaza faptului ca Timisoara este un puternic centru universitar”.

Potrivit rectorului Universitatii Politehnice, la institutia pe care o conduce sunt incrisii peste 11.000 de studenti la ciclul de licenta. Dintre acestia, 3.800 au abonamente pe mijloacele de transport in comun.

Potrivit edilului, protocolul a fost semnat doar cu aceasta universitate, intrucat ceilalti rectori nu au solicitat acest sprijin.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO