Soarta lui Poli a ramas in ceata. Vezi cu ce raspuns s-a intors Robu de la FRF

28-02-2012 17:51


Nicolae Robu

Presedintele Senatului Politehnicii s-a intalnit astazi cu Mircea Sandu, pentru a cere lamuriri in legatura cu posibilitatea ca Poli sa ia licenta pentru Liga I daca autoritatile preiau actiunile clubului. Raspunsul: trebuie achitate datoriile.

Nicolae Robu s-a întâlnit astăzi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, precum şi cu şeful comisiei de licenţiere de la federaţie, Viorel Duru. Deşi autorităţile şi suporterii timişoreni aşteptau veşti importante din partea senatorului timişorean, răspunsurile obţinute de Robu nu duc decât la o nouă întâlnire a liderilor politici din Timiş, una care va avea loc mâine.

Nicolae Robu a explicat în următorul comunicat cum a decurs întâlnirea de la federaţie:

Astăzi, marţi, 28.02.2012, am avut, la sediul FRF, o întrevedere cu preşedintele FRF Mircea Sandu şi cu directorii Viorel Duru şi Dumitru Mihalache. Discuţiile au fost pur tehnice, cu regulamentele în faţă. Fondul lor l-au constituit următoarele întrebări:
1. În ce condiţii s-ar putea face ca licenţa de Liga I să aparţină FCU Politehnica Timişoara, care în prezent este unul din acţionarii Clubului ? Dar AS FC Politehnica Timişoara (AS FC Politehnica Timişoara este câştigătoarea în instanţă a istoriei clubului: palmares, culori, etc.)?
2. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara vor prelua acţiunile SC Politehnica Timişoara SA (100 %), care vor fi condiţiile de licenţiere, având în vedere divizarea realizată în 2010? Cum intervine SC BKP Faber SA in procesul de licenţiere alături de SC Politehnica Timişoara SA, când aceasta din urmă va avea alţi acţionari?

Răspunsurile primite au fost următoarele:
1. Licenţa pentru Liga I nu poate fi acordată decât SC Politehnica Timişoara SA. În nicio condiţie, nici FCU Politehnica Timişoara, nici AS FC Politehnica Timişoara nu pot deveni titulari de licenţă în locul SC Politehnica Timişoara SA.
2. Schimbarea acţionariatului la SC Politehnica Timişoara SA nu schimbă cu nimic condiţiile de licenţiere. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara ar prelua în totalitate acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, pentru ca licenţa să poată fi obţinută ar fi necesar ca, în momentul depunerii dosarului, pe de o parte, SC Politehnica Timişoara SA să nu aibă datorii şi nici litigii în care i se solicită plăţi pe bază de contracte nesoluţionate, iar pe de altă parte SC BKP Faber SA să aibă compensările efectuate complet, cu confirmarea neambiguă a faptului de către organele fiscale; altfel spus, ca nici SC BKP Faber SA -ale cărei acţiuni nu s-a pus problema, până acum, să fie preluate de autorităţile publice- să nu aibă datorii.
Răspunsurile de mai sus vor fi analizate de liderii celor patru principale partide din judeţul Timiş, care urmează să adopte poziţia lor finală vis-a-vis de echipa de fotbal Politehnica Timişoara (FC Timişoara). Poziţie care, în opinia subsemnatului, nu poate fi stabilită fără o discuţie şi cu Marian Iancu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO