Simularea Bacalaureatului, de netrecut pentru elevii din Arad. Promovabilitate de 5% la matematica

21-03-2013 14:20


matematica

Simularea examenului de bacalaureat scoate la iveala pregatirea slaba a elevilor din calsa a XII-a din Arad sau chiar indiferenta acestora in fata primului mare examen al vietii.

Rezultatele partiale centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean Arad ar trebui sa le dea de gandit atat elevilor, cat si profesorilor. La proba de matematica, de exemplu, promovabilitatea este de numai 5 la suta. Asta inseamna ca dintre cei 241 de elevi testati, doar 12 au reusit sa obtina nota cinci sau o nota mai mare.

Nici la limba romana rezultatele nu sunt cu mult mai bune. Dintre cei 228 de participanti, doar 40 au primit note peste cinci, promovabilitatea fiind de 17 la suta.

Deocamdata, proba de matematica a fost sustinuta in cinci licee, iar cea la Limba romana, in patru, din cele 18 licee care participa la simulari pana in data de 7 mai.

“Singura explicatie pe care o avem pentru aceste rezultate foarte slabe este aceea ca elevii nu au considerat ca exista o miza in aceste simulari si nu s-au pregatit corespunzator”, a declarat, pentru StirileProTV.ro/Vest, inspectorul scolar general adjuct, Nicolae Pellegrini.

Dupa asa rezultate, liceele cu probleme s-au angajat sa intensifice pregatirea la materiile din care elevii vor sustine bacalaureatul. In total, peste o mie de elevi din clasa a XII-a vor fi testati pana in luna mai.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO