Program pilot, testat la Politia Locala din Timisoara. Ar putea fi implementat la nivel national

27-02-2013 12:48


masina politia locala timisoara

 La Politia Locala din Timisoara a fost pus in practica un program pilot, care, daca va da roade, va fi implementat la nivel national.

 Este vorba despre o baza de date unde vor fi introdusi toti timisorenii care incalca legea. In prima faza, cei care gresesc, vor primi un avertisment, iar daca recidiveaza, vor fi amendati. Acest sistem de „atentionare” a fost realizat pentru constientizarea cetatenilor.

„Avem de-a face cu o premiera. Politia Locala trebuie sa fie mai discreta, sa urmareasca ce se intampla, dar in acelasi timp sa fie eficienta. Ei trebuie in primul rand sa ii atentioneze pe cetatenii care gresesc si daca nu se conformeaza, sa le dea amenzi mai mari ca pana acum. Cand cineva greseste, este introdus intr-o baza de date, care le va spune politistilor daca este vorba de o recidiva sau nu. Scopul este ca in Timisoara sa existe o conduita civilizata a cetatenilor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Programul este deja functional de cateva saptamani in oras, iar numarul amenzilor acordate de politistii locali a scazut in ultima vreme.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO