Primaria Timisoara are peste 100 de locuinte intabulate ilegal intr-un pod parasit. Cum este posibil

12-07-2013 13:00


pod

Functionarii din Primaria Timisoara isi ascund foarte bine urmele atunci cand fac ceva ilegal. Asta o dovedeste si ultima descoperire realizata in interiorul institutiei: pe hartie exista 111 garsoniere intabulate, insa realitatea este cu totul alta.

 

 Practic, in locul unde trebuiau sa existe cele peste 100 de garsoniere, se afla un pod parasit unde au fost incepute niste lucrari, dar care au ramas neterminate.

In 2000, Consiliul Local a emis o hotarare prin care podul unui imobil din zona Pietei Traian sa fie mansardat si transformat in garsoniere pe doua nivele. Inaltimea acestuia este de noua metri, iar arhitectura cladirii ar fi permis acest lucru. Beneficiarii lucrarii erau societatile primariei, Colterm si ADP, care ar fi trebuit sa primeasca aceste garsoniere si sa le inchireze persoanelor care au nevoie de locuinte sociale. Lucrarile au demarat in 2001, numai ca aceste locuinte nu au fost finalizate nici la 12 ani de atunci, iar la fata locului nu este niciun semn ca lucarile ar avansa.

Mai grav este faptul ca aceste locuinte au fost deja intabulate, desi in realitate nu exista. “Garsonierele au fost intabulate in blind”, afirma viceprimarul Traian Stoia.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “O sa facem un studiu sa vedem care sunt costurile sa le transformam intr-adevar in spatii de locuit si in urma acestui studiu vom decide cand si cum vom relua activitatea acolo, avand in vedere ca primaria este intabulata pe cele 111 spatii, ca spatii de locuit, ceea ce nu e in regula. Acolo este doar o structura de rezistenta din lemn”.

De asemenea viceprimarul afirma ca in spatele proiectului initial, erau alte lucruri la mijloc. “Proiectul initial nu era nici pe departe cel declarat, de locuinte sociale. S-a facut o investitie care avea o dedicatie cu totul alta. Cred ca s-ar fi repartizat pe criterii numai de alte persoane stiute, locuinte sociale in niciun caz”, a declarat Traian Stoia.

Vinovati pentru aceasta situatie sunt persoane care lucreaza sau au lucrat in primarie, mai ales ca este foarte posibil ca intreaga lucrare sa fi fost platita deja. De asemenea, se va declansa o ancheta pentru a stabili cu exactitate persoanele vinovate.

Cladirea in cauza se afla pe strada Ion Mihalache, in apropierea pietei Traian. Este un imobil istoric, format din parter, doua etaje si un pod de aproximativ 9 metri inaltime.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO