Prima zi de plata a impozitelor. Cozile au devenit istorie, dar plata online convinge cu greu


Ultimul update: Luni 17 Septembrie 2012 16:06
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2012 09:50
Categorie: Timiș
ghiseu, impozite

15 persoane se aflau la prima oră a dimineţii la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara pentru a-şi plăti impozitele pe terenuri, locuinţe sau autoturisme.

Potrivit directorului Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo, “oamenii au înţeles că nu trebuie să meargă cu noaptea în cap ca să-şi achite dările”.

“30 de secunde durează încasarea impozitelor de la o singură persoană”, a explicat Adrian Bodo. Plata impozitelor se poate face la opt ghişee din cadrul Direcţiei Fiscale, 12 oficii poştale sau pe Internet. Cu toate că plata online i-ar scuti pe timişoreni de drumuri în plus, puţini sunt receptivi la această facilitate.

“Ne mişcăm greu la acest capitol, deşi conform statisticilorr 60 la sută din populaţie deţine calculator şi conexiune la Internet. Există mentalitatea că este greu să vină la noi pentru a-şi primi un username şi o parolă”, a adăugat Adrian Bodo. În total, 300.000 de persoane figurează ca proprietari, iar din colectarea impozitelor de la persoanele fizice ar trebui să se strângă 16 milioane de lei. Dacă nu plătesc impozitele până la 2 aprilie, timişorenii vor suporta majorări de două procente pe lună.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO