Premiera nationala pe Aeroportul din Timisoara: au fost montate trei porti automate de preimbarcare

24-04-2013 10:28


porti preimbarcare

 Trei porti automate “Preboarding”, adica de preimbarcare au fost montate in Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara. Acest lucru este o premiera pentru un aeroport din Romania.

 Noul sistem de preimbarcare ajuta la imbunatatirea fluxului de pasageri si gestioneaza evidenta pasagerilor care trec prin aeroport.

Doua dintre aceste porti sunt amplasate in zona de plecari externe, in fata punctelor de verificare ale politiei de frontiera, iar cea de-a treia se afla in zona de plecari interne. Portile de preimbarcare sunt dotate cu un cititor de bilete care filtreaza pasagerii, in functie de destinatie, indicandu-le directia spre poarta de imbarcare.

„Prin introducerea acestui sistem nu mai este necesara prezenta unui angajat al aeroportului care sa verifice biletele si sa faca indrumarile spre portile de imbarcare, procesul fiind unul computerizat. De asemenea vom reusi sa avem atat o mai buna evidenta a plecarilor cat si a numarului de pasageri care folosesc serviciile aeroportului Timisoara, ceea ce va duce la o imbunatatire a fluxului de pasageri”, a declarat directorul AIT “Traian Vuia”, Dan Idolu.

Portile automate de Prebording, fac parte din modernizarea sistemul SITA, sistem devenit operaTIonal pe aeroportul Timisoara incepand cu 2007.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO