Peste 200 de vanatori au petrecut Balul Vanatorilor, la Buzias. Bucatarii au pregatit retete cu specific vanatoresc

23-02-2014 14:16


Supa facuta din placenta de caprioara

Peste 200 de vanatori din judetul Timis s-au adunat la Buzias sa sarbatoreasca, si anul acesta, Balul Vanatorilor.

Vanatorii au sarbatorit incheierea sezonului de vanatoare cu mancare vanatoreasca, muzica traditionala, premii in vanat, dar si joc si voie buna, toate presarate cu povesti vanatoresti.

Bucatarii s-au folosit de retetele traditionale si le-au preparat invitatilor un meniu complex, exclusiv vanatoresc. Ei au pregatit preparate reci din carne de vanat, supa de fazan, tocanita din carne de mistret, friptura din carne de mistret cu mamaliguta, gustare calda din carne de vanat, iar spre dimineata au servit ciorba de potroace.

Ioan Iolosie, bucatar sef: “Avem aici o friptura de mistret la tava. Am calit carnea in ulei si am adaugat zarzavaturi si legume. Tochitura de vanat este putin mai picanta, asa ca merge cu o tuica, cu un vin”.

Eforturile bucatarilor au fost foarte apreciate in jurul invitatilor. Dupa ce si-au facut “incalzirea” pe muzica banateana, , invitatii s-au infruptat pe nesaturate din delicioasele bucate traditionale, iar la final le-au dat chiar si note bucatarilor.

“Foarte, foarte buna. Minunata. Ca la Balul Vanatorilor din fiecare an", a spus o invitata.

“Delicioasa, nota 10 cu felicitari”, a spus o ala invitata.

Ultima saptamana din luna februarie nu a fost aleasa intamplator pentru organizarea Balului Vanatorilor. Data evenimentului reprezinta incheierea sezonului de vanatoare.

Ionel Despot, organizator: “In cazul nostru, sezonul de vanatoare 2013 -2014 a luat sfarsit odata cu Balul Vanatorilor.”
La eveniment a fost organizata si o tombola, iar castigatorii au plecat acasa cu iepuri, fazani, rate salbatice, capriori, dar si mistreti. Aproape 80 de bucati de vanat au fost castigate la concurs.

Petrecerea a tinut pana in zorii zilei, iar vanatorii au petrecut exact cum cere traditia, dupa un sezon de vanatoare. Este deja cel de-al 14-lea an in care vanatorii banateni se reunesc la Buzias, cu ocazia Balului Vanatorilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO