O scoala si o gradinita vor fi redeschise in judetul Timis. Vezi in ce localitati

Dată publicare: 29-01-2013 12:15
Dată actualizare: 01-02-2013 07:13


copii scoala

Pentru anul scolar urmator, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, se pregateste sa redeschida doua unitati de invatamant. Este vorba de de o scoala generala in localitatea Temeresti si o gradinita in Tapia, langa Lugoj.

In ultimii trei ani, la nivelul judetului Timis, au fost inchise 51 de scoli si gradinite. Acum, Inspectoratul Judetean Timis incearca sa redeschida cateva dintre scolile inchise, insa exista o mare problema: nu au posturi disponibile pentru a angaja invatatori si profesori noi. In cazul celor doua localitati, unde unitatile de invatamant vor fi redeschise, acestea vor functiona cu un numarul minim de personal.


Din cele 51 de scoli inchise in ultimii trei ani, 23 dintre ele au fost desfiintate abuziv. Toate aveau minimum necesar de elevi pentru a pastra scoala primara cu predare simultana. Numarul de posturi aferent acestor unitati a fost retras, iar daca vom incerca redeschidem o parte din ele, va trebui sa o facem fara sa crestem numarul de posturi la nivelul judetului”, a declarat Inspectorul General, Cornel Petroman.


In localitatea Temeresti, acolo unde va fi redeschisa scoala primara, parintii copiilor s-au mobilizat exemplar si au facut o lista cu semnaturi, pe care au predat-o Inspectoratului. Astfel ca, peste 20 de copii din clasele I-IV, vor invata la scoala din localitate si nu vor mai fi nevoiti sa faca naveta. In aceeasi situatie se afla si gradinita din Tapia, acolo unde vor invata 10 copii.


Pe masura ce numarul de posturi ne va permite si satenii vor solicita reinfiintarea scolii, vom cauta sa satisfacem aceasta dorinta lor”, a incheiat Cornel Petroman.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO