Luna august aduce scumpiri. De astazi se maresc tarifele la apa si canalizare in judetul Timis

01-08-2013 10:10


apa robinet

 Societatea Aquatim majoreaza de astazi preturile pentru serviciile pe care le furnizeaza. Astfel ca, facturile pentru apa si canalizare ale timisorenilor vor fi mai mari, chiar daca vor avea acelasi consum.

 Astfel ca, de astazi metrul cub de apa va fi majorat de la 2.28 de lei la 2.66 de lei. De asemenea, pretul serviciului de canalizare va creste si el de la 2.08 lei pe metru cub, la 2.64 de lei. Aceste tarife nu contin TVA.

Potrivit reprezentantilor Aquatim, la 1 iunie judetul Timis avea unul dintre cele mai mici preturi la apa.

“Tarifele propuse au fost avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice si de Consiliul Director al Asoicatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis (ADI). Ajustarea tarifelor este in conformitate cu strategia de tarifare avizata si cunoscuta de ADI. (…) In gandirea strategiei de tarifare au fost luati in considerare si factorii sociali, cheltuielile cu apa nedepasind limita de suportabilitate a populatiei, adica 2-2.5% din venitul net al unei gospodarii medii”, au transmis reprezentantii Aquatim.

Potrivit regiei, cresterea tarifelor va permite asigurarea resurselor financiare pentru derularea unui program de investitii de 119 milioane de euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Judetul Timis va putea beneficia prin acest proiect, de 300 kilometri noi de retele de apa si canalizare, 7 statii de epurare a apei uzate si 3 statii de tratare a apei potabile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO