Incineratorul de zeci de milioane de euro din Timisoara, sabotat? Explicatia primarului Nicolae Robu

26-04-2013 13:27

Gunoaie in sectorul 5

 Procedurile pentru realizarea unui incinerator de deseuri care sa produca energie electrica si termica inainteaza foarte greu. Asta pentru ca mai multe companii au solicitat prelungirea termenului de licitare pentru a pregati mai bine caietul de sarcini.

 Caietul de sarcini trebuie sa fie publicat pe serviciul online de licitare timp de 52 de zile, potrivit legii, insa mai multe companii au cerut ca acest termen sa fie prelungit. In momentul de fata, caietul de sarcini este publicat pe acest serviciu online de 180 de zile, iar o alta companie a solicitat inca o prelungire de doua saptamani. In aceste conditii, primarul Nicolae Robu spune ca acest proiect ar putea fi... sabotat.

„Mereu am fost nevoiti sa prelungim termenul la solicitarile diverselor firme si deja am ajuns sa imi pun intrebarea daca nu acest proiect este sabotat. Noi aveam dreptul sa spunem ca nu il prelungim, insa daca se depune contestatie si cei care judeca, spun ca ar fi trebuit sa prelungim acest termen, licitatia ar putea fi anulata. Am avut rabdare si am tot prelungit. Urmeaza sa se analizeze tehnic si aceasta ultima solicitare, prima opinie a specialistilor ar fi ca ea este nefondata”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Constructia incineratorului trebuia sa inceapa in acest an, insa in urma prelungirilor licitatiei, aceasta ar putea incepe abia anul viitor.

Incineratorul va fi o investitie a Primariei Timisoara, impreuna cu o societate germana si societatea de termoficare Colterm. Acesta va fi amplasat la marginea orasului, in apropeiere de CET SUD. Durata de finalizare este de doi ani, iar valoarea intregului proiect se ridica la 75 de milioane de euro, cu tot cu TVA. 25% din costul total va fi suportat de Guvernul Roman.

Dupa finalizarea constructiei, toate deseurile cu capacitate de ardere din Timisoara vor fi sortate si compostate, pentru a fi arse in incinerator, iar restul vor merge catre deopneul de la Ghizela.

Incinerator de zeci de milioane de euro in Timisoara. Va produce energie electrica si agent termic

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO