Inca o zona cu trafic paralizat: intersectia din Piata Balcescu va fi inchisa.Se face sens giratoriu

Dată publicare: 26-07-2013 15:07
Dată actualizare: 29-07-2013 06:56


zona balcescu,timisoara

In intersectia din zona Nicolae Balcescu va fi amenajat un sens giratoriu, iar in perioada lucrarilor, traficul din intersectie va fi inchis. Astfel, in doua saptamani, inca o zona foarte circulata din Timisoara va fi inchisa complet, dupa Michelangelo.

Primaria Timisoara a semnat astazi contractul cu firma care va reamenaja intersectia din Piata Balcescu. Aici va fi construit un sens giratoriu pentru a fluidiza traficul, iar lucrarile vor demara in doua saptamani. Atunci va fi inchis complet traficul, iar saptamana viitoare Directia Tehnica din cadrul primariei va anunta mai multe rute ocolitoare.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Nu se vor face lucrari pe strazile adiacente, ci doar in intersectie. Se va face un sens giratoriu, acum este o nebunie adevarata acolo. Nu am mai vazut niciunde asa ceva. Situatie mai nefericita ca in Piata Nicolae Balcescu nu am mai vazut nicaieri”.

Dupa ce va fi amenajat sensul giratoriu, in mijlocul acestuia va fi mutat Monumentul Fidelitatii, care in momentul de fata se afla in Cimitirul Eroilor. De asemenea, acest monument va fi inconjurat de un spatiu verde.

Reprezentantii primariei estimeaza ca lucrarile la sensul giratoriu vor dura aproximativ doua luni, iar la sfarsitul lunii septembrie traficul va fi redeschis.

Valoarea totala a lucrarii se ridica la aproximativ 900.000 de lei, fara TVA, iar banii provin de la bugetul local.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO