Impozitele si taxele locale sunt indexate din nou, la Timisoara. Din 1 februarie se maresc cu 16,05%

25-01-2013 14:44


taxe

La Timisoara, taxele si impozitele locale se indexeaza pana la urma. Primarul Nicolae Robu a anuntat astazi ca de la 1 februarie, timisorenii vor plati cu 16,05% mai mult la bugetul local.

Taxele si impozitele locale au fost indexate cu acest procent in luna decembrie, dar municipalitatea a revenit asupra deciziei in urma cu o saptamana, cand a hotarat sa nu mareasca darile la bugetul local. Astazi, primarul Timisoarei a anuntat ca din februarie, taxele si impozitele vor fi indexate din nou cu 16,05%. Totul se datoreaza unei Ordonante Guvernamentale emise miercuri, prin care Guvernul obliga autoritatile locale sa mareasca din nou aceste taxe, daca au incheiat anul 2012 cu datorii.


Unde e lege, nu-i tocmeala. Suntem obligati sa respectam legea si prin urmare, am prevazut pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, un proiect de hotarare de punere in aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernamentale”, a declarat Nicolae Robu.


La sfarsitul anului 2012, societatile si regiile administrate de Primaria Timisoarei figurau in acte cu arierate in valoare de 10,5 milioane de lei. Aceste datorii au fost platite in primele zile ale lunii ianuarie, atunci cand municipalitatea a reinceput sa faca plati. “In ultima parte a lunii decembrie, sunt activitati specifice incheierii de an si la trezorerie, si la Guvern, si la primarie. Atunci nu se fac plati. In momentul emiterii ordonantei, adica in aceasta saptamana, noi nu mai aveam nicio datorie”, a incheiat edilul sef.


Timisorenii care au platit pana acum taxele si impozitele locale pe intreg anul 2013, vor trebui sa se prezinte din nou la ghiseele Directiei Fiscale. Acestora li se vor recalcula sumele pe care le mai au de platit in plus.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO