Guvernul a intrat pe firul retrocedarilor ilegale de la Timisoara. Cum se va implica

15-11-2013 15:11


vila, retrocedari

Mii de retrocedari facute in zona Banatului si Ardealului vor fi verificate de o comisie infiintata de Guvern. Membrii comisiei vor analiza dosarul fiecarei retrocedari, pentru a se identifica restituirile ilegale de imobile.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, in Timisoara s-au retrocedat cladiri unor persoane care nu aveau nici cea mai mica legatura cu adevaratii proprietari. Un alt exemplu il reprezinta faptul ca anumite persoane au fost despaguite intai cu bani, iar apoi li s-au retrocedat si imobilele.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Sa zicem ca retrocedarea s-a facut pe cale legala, insa alta a fost problema. Aici e si o chestie speciala cu nobili maghiari care au primit o data despagubiri si ulterior au primit si sate si cladiri, revendicand de doua ori aceeasi proprietate”.

Comisia a fost formata in urma cu trei zile, la initiativa premierului Victor Ponta. Potrivit lui Traian Stoia, aceasta comisie a inceput deja activitatea.

De asemenea, viceprimarul a mai descoperit un nou tip de retrocedare ilegala. In anii ’70, la Timisoara au fost mansardate peste 30 de cladiri, in care primaria a creat noi apartamente. Locuintele la mansarda au fost vandute sau inchiriate altor persoane pe cai legale, insa atunci cand a fost retrocedata cladirea, aceasta a fost retrocedata cu tot cu mansarda construita de primarie.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Apare revendicatorului, el primeste cladirea inclusiv apartamentele. Nu vi se pare normal ca primaria sa spuna ca sunt apartamentele primariei? Normal era ca primaria sa retrocedeze cladirea fara mansarda”.

Comisia va analiza inclusiv aceste retrocedari si va incerca sa descopere oamenii din primarie care se fac vinovati de aceasta situatie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO