FRF arunca doua bombe: UTA nu are loc in Liga I, iar Poli ar putea primi licenta!

02-05-2012 10:06


Daruiala UTA Poli

Aradenii au jucat in acest retur cu gandul la locul trei, dar au aflat ieri ca nu este eligibil pentru promovare. La Timisoara, situatia e inversa: alb-violetii au sanse sa ia licenta, dar Iancu o refuza.

Zvonurile legate de problemele de licenţiere ale lui Poli au inflamat spiritele în Seria B a ligii secunde. UTA se luptă cu Gaz Metan Severin, Chindia Târgovişte, Luceafărul Oradea şi FC Argeş Piteşti pentru locul trei, în speranța că această poziție i-ar putea asigura promovarea.

De ieri, eforturile acestor formaţii par inutile, pentru că departamentul juridic al FRF, condus de Adrian Stângaciu, a postat pe site-ul federaţiei un referat prin care precizează clar că locul trei nu este eligibil pentru promovare. "În virtutea meritului sportiv, dreptul de participare în Liga I aparţine cluburilor clasate pe locurile 1-14 în sezonul competiţional anterior, precum şi celor clasate pe locurile 1-2 din cele două serii ale Ligii a II-a. Per a contrario, niciun alt club nu deţine dreptul de participare în Liga I", se scrie în referat. În cazul în care o echipă nu ar lua licenţa, situaţia ar urma să fie clarificată de Comitetul Executiv.
Așadar, dacă Poli nu ia licența, locul ei în prima ligă ar putea fi ocupat de una dintre echipele care se clasează pe loc retrogradabil în acest sezon al Ligii I.
Cu şase etape înainte de final, Poli ocupă locul doi în Seria B, cu 8 puncte mai mult ca UTA (locul 3). Teoretic, mai poate să piardă poziţia, pe teren, dacă va suferi înfrângeri pe linie, iar o altă echipă va acumula destule puncte încât să o depăşească.

Iancu: ”Timișoara nu merită echipă în Liga I”

Săptămâna aceasta începe la FRF procesul de licenţiere al echipelor din Liga a II-a care trag la promovare. Primele zvonuri: Poli Timişoara ar avea şanse mari să primească licenţa, deoarece datoriile clubului au fost reeşalonate. Informaţia fusese livrată de Gheorghe Chivorchian, la începutul lunii aprilie, dar vocea îi fusese acoperită de pesimismul lui Marian Iancu.
La Poli nu se schimbă mare lucru cu această veste: datoriile rămân, nimeni nu vrea să le plătească sau să investească în actualul club, iar câţiva dintre jucătorii experimentaţi, câţi au mai rămas, şi-au depus memorii pentru a deveni liberi.
Prezenţa "alb-violeţilor" în Liga I la anul ţine de relaţia dintre Marian Iancu şi cei care conduc Timişoara şi judeţul Timiş. O relaţie alterată, o negociere de la distanţă în care nimeni nu lasă de la el. "Foarte bine dacă ia Poli licenţa. Pe mine nu mă interesează. Nu avem buget de prima ligă. Echipa e de liga a doua sau, dacă mai pleacă doi-trei jucători, e de liga a treia. Am depus dosarul, dar nu mă prezint. Asta merită Timişoara. Nu merită echipă de Liga I, nu mai are nici suporteri de Liga I. Şi Druckeria să mă lase în pace, că e plină de ipocriţi. E plină de politicieni care îşi urmăresc doar interesul lor, nu pe cel al lui Poli", a fost reacţia lui Marian Iancu.

Și suporterii sunt pesimiști

Autorităţile judeţene pregătesc de mai bine de o lună o nouă ofertă pentru preluarea clubului. Unul dintre liderii Asociaţiei Suporterilor Druckeria, Emanuel Cernescu, nu crede că autorităţile vor bate palma cu Iancu, chiar dacă se obţine licenţa. "Era un scenariu plauzibil din momentul în care s-a depus dosarul. Dar trebuie să vedem ceva oficial de la federaţie mai întâi. Noi trebuia să fim o echipă de la început, cu toţii: Iancu, autorităţi şi suporteri. Trebuia să existe bunăvoinţă, dar nu a fost aşa. Acum e foarte greu, pentru că lipsa de încredere e foarte mare. În plus, începe campania electorală şi se blochează tot", este de părere Cernescu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO