Firmele care deszapezesc Timisoara primesc mai multi bani. Cat se va plati pentru fiecare activitate

Dată publicare: 25-11-2013 10:56
Dată actualizare: 28-11-2013 06:47


utilaje deszapezire, timisoara

 Cele doua firme care gestioneaza activitatea de deszapezire in Timisoara vor primi in aceasta iarna mai multi bani fata de anul trecut. Contractele au fost indexate cu 10.51%, rata inflatiei pe ultimii doi ani.

 La fel ca in ultimele 24 de luni, de deszapezirea orasului se vor ocupa firmele Retim si Societatea Drumuri Municipale. Cele doua societati au un contract cu primaria municipiului in valoare de 21.4 milioane de lei, pe sase ani. Acestea sunt platite in functie activitatea pe care o au pe teren si in functie de cantitatea de materiale pe care o folosesc, pentru deszapezire.

De exemplu, se va plati pentru curatatul zapezii, incarcatul si transportatul acesteia, imprastiatul de materiale antiderapante, precum si pentru lucrarile de combatere a poleiului si ghetii. Pentru a curata zapada mecanic, cu un utilaj cu lama, in acest an se vor plati 9.89 de lei, la o mie de metri patrati. Curatarea manuala a zapezii si a ghetii este mult mai costisitoare. In acest an vor fi platiti 557 de lei pentru o mie de metri patrati, fata de 504 lei, ca anul trecut.

Imprastierea de sare pe sosele va scoate din bugetul local 44.20 de lei pentru fiecare suprafata de o mie de metri patrati. Combaterea poleiului si ghetii prin topire cu solutie de colorura de calciu va costa 131 de lei, pentru aceeasi suprafata. De asemenea, va fi taxat incarcatul si transportul zapezii. Pentru fiecare metru cub de zapada si gheata transportati se vor plati 7.74 de lei.

Iarna trecuta, cele doua firme de deszapezire au decontat de la bugetul local aproximativ doua milioane de lei. Acestea au contract cu municipalitatea pana in 2017.

O alta noutate pentru aceasta iarna este faptul ca firmele de deszapezire au primit in plus aproximativ 200 de strazi care, pana acum nu erau incluse in contract.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO