Fapte bune in prag de sarbatori.Elevii Colegiului Banatean au organizat un targ de Craciun caritabil

18-12-2013 12:04


  Din suflet, pentru copiii mai sarmani decat ei, elevii de la Colegiul National Banatean din Timisoara, au organizat in cadrul scolii un targ de Craciun, in scopuri caritabile.

 Au adus la scoala tot felul de bunatati, de la prajituri pana la ciocolata calda si pizza. Alimentele au fost cumparate de colegii lor, iar banii urmeaza sa fie donati Crucii Rosii si unui orfelinat din oras.

Zeci de elevi de la unul dintre cele mai apreciate colegii din Timisoara s-au mobilizat pentru o actiune caritabila. Copiii au gatit acasa briose, prajituri sau fursecuri, iar cei care nu sunt familiarizati cu gastronomia, au cumparat...pizza.

"Briosele astea le-am ornat, acestea au fete de reni, iar celelalte nu au iesit prea reusite. Le vindem ca mai apoi sa donam acesti bani. Poate unii nu-si permit cu 3 lei si atunci am facut cu 2 lei, poate va cumpara mai multa lume", a spus Anca Gheorghiu, eleva.

Fiecare produs a fost vandut cu suma simbolica de 2-3 lei, iar cumparatorii au fost colegii micilor bucatari sau profesorii lor. Atat banii stransi, cat si donatiile, vor ajunge la alti copii aflati in grija statutului sau la organizatia "Crucea Rosie".

Alexandra Mederle, organizator: "In acelasi timp se pot face donatii de haine, jucarii si bani si ne-am gandit ca ar fi frumos sa imbinam sarbatoarea Craciunului cu oportunitatea asta de a darui si de a ajuta oameni si, respectiv, copii".

In cadrul aceluiasi proiect, tot astazi, copiii au pus in scena o piesa de teatru la care biletul de intrare a costat 2 lei.


 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO