Cati timisoreni si-au facut abonamente gratuite pe RATT. Situatia din primele zile

17-12-2013 16:14


ratt

 De saptamana trecuta, timisorenii cu un venit brut sub 2.000 de lei se pot plimba gratuit cu mijloacele de transport in comun. Tot ce trebuie sa faca este sa se prezinte la ghiseele RATT cu o adeverinta de venit si sa isi activeze cardul de calatorie.

 In primele trei zile de gratuitate, in Timisoara au fost eliberate 3.118 abonamente de acest tip. Cea mai mare parte a abonamentelor emise sunt pentru persoanele care circula des cu mijloacele de transport in comun si care aveau deja carduri de calatorie.

Numai 700 de timisoreni au venit la chioscurile Regiei Autonome de Transport Timisoara sa isi faca legitimatii noi de calatorie pentru ca nu aveau. Potrivit directorului RATT, Ioan Goia, cele 700 de persoane sunt fie timisoreni care au renuntat la masina, fie care pana acum circulau fara abonament.

Alesii locali au decis saptamana trecuta sa acorde gratuitate pe mijloacele de transport in comun pana in 15 ianuarie, persoanelor care au un venit brut sub 2.000 de lei.

Chioscurile RATT unde se elibereaza abonamentele gratuite sunt urmatoarele: Piata 700, Intrarea Doinei nr. 2, bucla Torontal, Lipovei, Piata Traian, Modern, AEM, Dambovita, Pod Calea Sagului, Piata Balcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozavescu, Strada Cluj.

Toti beneficiarii de gratuitati au obligativitatea sa valideze cardul la urcarea in mijloacelele de transport in comun ale RATT.

Gratuitatea se aplica doar persoanelor care au domiciliul in Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO