Peste 45000 de petarde si artificii, gasite in locuinta unui tanar de 18 ani, toate detinute ilegal

18-12-2013 11:01


O captura impresionanta de petarde si artificii a fost facuta de politistii din Jimbolia. Aproape 47.000 de articole pirothenice detinute ilegal, au fost descoperite in locuinta unui tanar de 18 ani, din aceeasi localitate. 

 Descoperirea a fost facuta marti, 17 decembrie, in urma unei perchezitii la domiciliul tanarului suspectat ca s-ar ocupa cu operatiuni ilegale de articole pirotehnice.

Nu mai putin de 47.000 de petarde si baterii de artificii din categoriile I, II si III au gasit politistii in casa tanarului, depozitate in cutii sau in mobilier.

Intreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicata de oamenii legii pentru continuarea cercetarilor, iar pe numele celui care le detinea ilegal s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru “efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice”.

Perchezitia desfasurata ieri de politistii din Jimbolia, face parte din actiunea la nivel national “FOC DE ARTIFICII”, in cadrul careia se verifica legalitatea desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice, in perioada sarbatorilor de iarna.

Astfel, politistii desfasoara in aceasta perioada atat controale la societatile comerciale autorizate sa vanda articole pirotehnice, cat si actiuni in zona pietelor, targuriloe sau centrelor comerciale.

Numai anul trecut, in aceeasi perioada, politistii au intocmit 42 de dosare penale si au confiscat 3250 de kilograme de petarde si artificii, in valoare de 45.000 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO