Emotii pentru elevii timiseni. Au inceput simularile examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat

11-03-2013 10:07


 Aproximativ 13.000 de elevi din Timis au intrat in febra examenelor. Luni dimineata, atat elevii de clasa a VIII-a, cat si cei de clasa a XII-a sustin simularea la proba scrisa de Limba si literatura romana.

 Cu mari emotii, candidatii au intrat in salile de curs. Subiectele care au fost elaborate la nivel judetean au fost primite la ora 09:00. Pentru examenul de Evaluare Nationala s-au inscris 5.463 de elevi ai claselor a VIII-a, iar pentru examenul de Bacalaureat sunt 6.812 de candidati inscrisi.

A doua proba la simulari va avea loc pe 18 martie, cand atat elevii de clasa a VIII-a cat si cei de clasa a XII-a vor sustine examenul la Matematica. Cei care nu dau proba la aceasta materie, vor sustine proba la Istorie. Simularea examenului de Bacalaureat se va incheia pe 25 martie, atunci cand este programata proba la alegere. Astfel ca, liceenii de la profilul real vor avea de ales intre Biologie, Chimie, Fizica sau Informatica, iar cei de la profil uman, au de ales intre Geografie, Psihologie, Economie sau Filozofie.

Intrucat consiliile de administratie ale mai multor scoli din Timis au decis ca notele de la simulare sa fie trecute in catalog, este posibil ca la evaluarea cunostintelor sa nu se prezinte toti elevii inscrisi.

Elevii nu scapa nici la aceste simulari de camerele de supraveghere.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO