Premiera nationala.Universitatea de Vest a incheiat un parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie

08-03-2013 14:03


marilen pirtea, universitatea de vest timisoara

 Parteneriat fara precedent in Romania. Astazi, Universitatea de Vest din Timisoara a incheiat un protocol cu Directia Generala Anticoruptie pentru a preveni si combate tentativele de frauda academica.

 Astfel, reprezentantii universitatii avertizeaza ca toleranta la actele de coruptie va fi zero, atat pentru studentii care incearca sa promoveze fraudulos examenele, cat si pentru profesori.

In scurt timp, pe site-ul oficial al Universitatii de Vest va fi disponibil un numar de telefon la care orice persoana poate semnala tentative de frauda. Toate apelurile de pe aceasta linie verde, care va putea fi folosita 24 din 24 de ore, vor fi preluate de Directia Generala Anticoruptie Bucuresti.

Studentii care urmeaza cursurile la una dintre facultatile din cadrul UVT se vor putea implica activ in promovarea acestui parteneriat. Ei vor imparti flyere cu mesaje de constientizare a personalului universitatii dar si a celorlalti studenti asupra pericolului la care se expun. Cursantii de la Facultatea de Drept si Stiinte-Administrative vor avea ocazia sa se implice si in anchetele desfasurate de Directia Generala Anticoruptie.

Rectorul Universitatii de Vest, Marilen Pirtea, a declarat ca, prin acest parteneriat, toata lumea isi va face treaba intr-un mod mai constient si ca “studentii trebuie sa vina sa invete, iar profesorii sa examineze”. Astfel, Pirtea spune ca spera ca institutia pe care o conduce sa ajunga la o “normalitate europeana si nu una mioritica”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO