Jucatorii aradeni asteapta bani de la Mutu, iar fanii rad de timisoreni: “Sunteti robii lui Robu”

09-03-2013 15:09


uta poli timisoara

UTA a învins aseară pe ACS Poli (1-0) şi revine în lupta pentru promovare, având şase puncte în spatele timişorenilor. A fost un derby de clasament, dar nu a semănat cu un adevărat UTA – Poli, deoarece oaspeţii au jucat singuri, fără galerie.

Ultimele săptămâni au fost foarte agitate pentru “Bătrâna Doamnă”. După logodna cu prietenul lui Mutu, Adrian Marţian, UTA l-a înfiat pe Gheorghe Constantin, fostul şef al arbitrilor, evenimente încununate aseară cu o victorie împotriva unei echipe din oraşul rival, Timişoara.

Pentru prima dată, duelul din tribune a fost inexistent. În sectorul oaspeţilor au stat doar 40 de inşi, astfel că arădenii au dominat fondul sonor al meciului. Galeria alb-roşie i-a ironizat pe cei care susţin ACS Poli prin mesaje precum “Cine sunteţi? Ce doriţi?”, “Commando Recaş”, “Curva Sud SRL” sau “Sunteţi robii lui Robu”.

Chiar dacă ACS Poli dispune de un buget record pentru “B”, meciul a fost câştigat meritat de arădeni. Prima repriză a fost animată de ocaziile mari ratate de arădeanul Monac şi de golul anulat al timişoreanului Şeroni. Argentinianul Laso a deschis scorul în minutul 51, după o frumoasă acţiune personală. Apoi, misiunea arădenilor a fost uşurată de eliminarea lui Nohai, care a văzut al doilea galben la două minute după gol.

După victoria de aseară, visul de promovare al lui Marţian nu mai e atât de greu de realizat, UTA apropiindu-se la şase puncte de ACS Poli.

Marţian spune că Mutu îi va premia pe jucători

După meci, excentricul patron al echipei arădene, Adrian Marţian, a spus că le-a adus jucătorilor primele de victorie direct în vestiar. “Acum, de jumătate de oră, le-am dat banii. M-a ţinut Adi Mutu la telefon zece minute şi mi-a spus că le va trimite şi el din Franţa nişte bani pentru Victoria asta. O să vedeţi că vom face performanţă la Arad! Nu plec de aici. Vreau să promovăm anul ăsta, dar dacă nu se poate mai rămân şi promovăm anul următor. Vreau să o duc pe UTA în cupele europene”, a spus după meci patronul arădenilor, care este prieten cu fotbalistul Adrian Mutu, de la Ajaccio. “Mutu mai are doi ani de contract în Franţa. Eu mi-aş dori să vină să joace la UTA în ultimii ani de contract, dar va fi greu. Dar eu sunt prieten şi cu patronul de la Ajaccio şi nimic nu e imposibil”, a spus Marţian.


UTA Arad – ACS Poli Timişoara
1-0 (0-0)
A marcat: Laso (min. 51)

UTA: Amadio - Matei, Gligor, Siminic - Feussi, Mărginean, Lazea, Neagu (’80 Bîrză) – Monac (’72 Ene), Silvăşan (’77 Voiculeţ), Laso. Antrenor: Adrian Falub
ACS Poli: Pap - Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge (’72 Bărbuţ), O. Petre, Poparadu (’66 Trandu), Nanu (’57 Dina) - Boldea, Szekely. Antrenor: Vali Velcea
Spectatori: 6.500
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO