Maternitatea Bega are nevoie de ventilatoare pentru a da sanse la viata bebelusilor nascuti prematur

08-03-2013 16:20


Incubator

 Anual, la Maternitatea Bega se nasc 2500 de copii, insa mai mult de 10% dintre ei se nasc inainte de termen sau cu probleme grave de sanatate. Pentru a avea sanse la viata, bebelusii trebuie sa tie tinuti in incubatoare dotate cu aparate de ventilatie.

 Tragic este faptul ca, pentru urgentele celor 250 de suflete, la maternitate exista doar doua aparate de ventilatie care pot fi tinute ocupate chiar si trei saptamani, in functie de gravitatea cazului. Acesta este momentul in care incepe o lupta pe viata si pe moarte pentru toti ceilalti micuti care au nevoie urgenta de aparatul fara de care nu pot respira.

La Clinica de Neonatologie a Maternitatii Bega, nu de putine ori sunt situatiile in care se nasc si trei copii in aceeasi zi. Momentul este unul critic atat pentru familii, cat si pentru medicii care duc o cursa contra cronometru in cautarea unor aparate de ventilatie de imprumut, pentru a salva viata micutilor. Daca nu exista posibilitatea unui imprumut, unul dintre cei trei nou-nascuti este condamnat la moarte.

Campania umanitara "Copiii nostri au dreptul sa traiasca! Noi avem datoria sa-i ajutam!" demarata de Maternitatea Bega are ca scop achizitionarea a sase ventilatoare, necesare micutilor nascuti prematur sau cu probleme.

Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Judetean Timisoara este o unitate regionala si deserveste judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Oricine doreste, poate face donatii in urmatorul cont:

BRD Timisoara: IBAN:RO06BRDE360SV48889563600

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO