Dan Alexa, despre situatia de la Poli: „Toti sunt vinovati”

Ultima actualizare: 25-10-2012 04:25
Dan Alexa, capitan Poli Timisoara

Fostul căpitan al alb-violeţilor se roagă ca echipa lui de suflet să nu se desfiinţeze. „Chirurgul”, care joacă acum la Rapid, spune că Iancu şi autorităţile împart responsabilitatea dezastrului de la Timişoara.

Aflat în vacanţă la Timişoara, Dan Alexa a fost printre cei 300 de spectatori care au urmărit meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, din ultima etapă a Ligii a II-a. Fostul căpitan al lui Poli regretă că echipa care s-a luptat pentru titlu anul trecut a ajuns acum aproape de desfiinţare.


Te deranjează situaţia în care a ajuns Poli Timişoara?
Da, sigur. Poli Timişoara are un loc aparte în inima mea, e echipa la care ţin foarte mult şi pe care o iubesc. Timişoara e casa mea. Am fost la ultimul meci şi în loc să fie o atmosferă de bucurie, a fost o atmosferă tristă. E păcat în primul rând pentru jucătorii care au făcut performanţă pe teren. Având în vedere condiţiile în care au jucat, ei pentru mine sunt nişte bărbaţi adevăraţi. Aş avea ceva de reproşat domnului Iancu şi oficialităţilor, pentru că situaţia lui Poli putea fi alta dacă ei se implicau mai mult.

Cine este principalul vinovat?
Vinovaţi sunt atât oficialităţile, cât şi domnul Iancu. Nu pot să spun cine are cea mai mare vină.

Când va avea din nou Timişoara o echipă care să se bată la primele locuri din Liga I?
E greu de spus. Problema nu se pune acum de primele locuri. E important să nu se desfiinţeze, pentru că Poli Timişoara e un brand, e o stare de spirit şi Timişoara, fără echipa de fotbal, parcă nu ar fi Timişoara.

Aţi plecat în vacanţă fără restanţe din partea domnului Copos?
Sunt ceva restanţe, dar avem promisiunea că în zilele următoare se vor achita.

Datoria de la Poli ai primit-o?
Nu, nu am primit-o, dar urmează să o primesc.

Ce ar trebui să se întâmple pentru ca Rapid să ia titlul?
În primul rând, să fie unitate, din toate punctele de vedere. În al doilea rând, jucătorii exponenţiali pentru echipă, cum sunt Marcos Antonio, Rui Duarte şi Ştefan Grigorie să semneze prelungirile de contract. Am înţeles că Pancu va rămâne, lucru care mă bucură foarte mult.

Este Sabău o soluţie bună pentru Rapid?
Sabău este un antrenor foarte serios, am mai lucrat cu dânsul. Îşi doreşte foarte mult să-şi îndeplinească obiectivele, pune foarte mult accent pe disciplină, atât în afara terenului, cât şi în teren. Sabău este un antrenor care poate să facă performanţă la Rapid.

Crezi că poţi reuşi din nou împreună cu Sabău o performanţă precum cea din 2009, eliminarea Şahtiorului?
Eu cred că se poate, dar depinde de foarte mulţi alţi factori.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO