Casa Muhle nu va fi adusa in patrimoniul orasului. Proiectul de hotarare a fost respins

15-01-2013 19:08

casa muhle timisoara

Proiectul prin care doi consilieri locali au propus Primariei sa demareze negocierile pentru a cumpara Casa Muhle a picat. In sedinta extraordinara a Consiliului Local, proiectul a primit doar 13 voturi pozitive, cu unul mai putin decat era necesar.

 Consilierii locali Flavius Boncea si Bogdan Herzog au depus in urma cu o saptamana un proiect de hotarare prin care imputerniceau primaria sa demareze negocierile cu proprietarii Casei Muhle. Ei doreau ca monumentul sa intre in patrimoniul orasului, iar singurul obstacol care a mai ramas a fost votul Consiliului Local. Dintre cei 21 de consilieri care au venit la sedinta extraordinara, 13 dintre ei au votat pentru acest proiect, trei voturi au fost impotriva, patru s-au abtinut, iar un consilier local nu a votat deloc.


Astfel ca proiectul de hotarare nu a trecut de votul Consiliului Local pentru ca numarul de voturi pozitive nu a intrunit cvorumul. Singura solutie care a ramas in picioare pentru ca proprietatea sa intre in patrimoniul orasului a ramas exproprierea, pe care o poate face doar Consiliul Judetean.


Chiar daca acest proiect de hotarare nu a trecut, orasul Timisoara va continua actiunile prin care va incerca sa readuca monumental istoric in patrimonial orasului. In aceste zile asteptam o ordonanta prezidentiala care sa oblige proprietarul sa readuca monumentul in starea sa initiala. Noi vom continua sa facem ceea ce am fi facut in cazul in care proprietarul ar fi cerut o suma prea mare la negocieri, adica sa solicitam Consiliului Judetean sa demareze procedura de expropriere”, a declarat primarul Nicolae Robu.


La aceeasi sedinta, un timisorean a propus administratiei locale ca Parcul Rozelor sa poarte numele Wilhelm Muhle. Primarul Nicolae Robu a respins din start ideea, pe motivul ca “avem lucruri mai importante de facut, decat sa schimbam denumirea strazilor si a parcurilor” .

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO