Au dovedit ca se poate! Romania, reprezentata la un altfel de Eurovision de un grup de timisoreni

31-01-2012 10:51


eurovision pentru voi

Patru beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara s-au calificat la finala Eurovisionului pentru persoane cu dizabilităţi, care are loc în perioada 27-29 iunie, în Cork, Irlanda.

Alexandra, Ghizela, Olivia şi Tavi, cu toţii persoane cu dizabilităţi intelectuale, au fost selecţionaţi în finala competiţiei cu cântecul „Cui nu-i place dragostea?”. Cei patru tineri din Timişoara sunt singurii reprezentanţi ai României la concursul din Irlanda.

„Într-o primă fază am trimis un negativ, apoi am înregistrat un videoclip, în luna noiembrie, iar acum am aflat că vom reprezenta România la această competiţie”, a declarat Nicoleta Foica,  esponsabil relaţii publice în cadrul Fundaţiei „Pentru Voi”

„Suntem mândri să reprezentăm România pentru a doua oară la acest concurs important. Festivalul este o excelentă modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Europa şi capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Grupul vocal-instrumental „Pentru Voi” a mai participat în 2007 la Eurovisionul persoanelor cu dizabilitaţi intelectuale, desfăşurat în Portugalia. Ca urmare a reuşitei înregistrate acolo, au fost invitaţi şi la diferite festivaluri similare în Ungaria, la Pecs si Debrecen.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO