Legea uceniciei da o mana de ajutor necalificatilor. Afla ce beneficii au angajatorii

30-01-2012 17:01


Muncitor autostrada China

De astazi, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Timis incepe campania pentru “Legea Uceniciei”, cu scopul de a-i convinge pe angajatori sa recruteze persoane fara experienta, cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani.

Principalul avantaj al angajatorului este ca poate primi lunar 60% din bugetul pentru asigurarile de somaj ale fiecarui ucenic pe care il primeste in firma sa, in conditii legale. Bugetul respectiv este de 500 de lei, iar pentru a-l accesa, la sfarsitul perioadei obligatorii de proba, fiecare angajator trebuie sa incheie un contract cu AJOFM.

Conditia obligatorie pentru viitorul ucenic este sa nu aiba nicio atestare in domeniul in care urmeaza sa lucreze si sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani. “Aici pot fi si exceptii. De exemplu, pentru straini exista situatii speciale. Mai mult decat atat, pot lucra si copiii de 15 ani, daca au acordul parintilor”, a declarat Simona Poting, purtator de cuvant al AJOFM.

Reprezentantii AJOFM incurajeaza aceasta forma de recrutare, motivand ca este atat in beneficiul angajatorului, cat si al angajatului. “Cel ce angajeaza primeste 60% din suma de 500 de lei, iar pentru ucenici este foarte bine pentru ca, in acest fel, dobandesc experienta intr-un domeniu nou”, a mai declarat Simona Poting.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO