Alternativa pentru soferii care vor sa evite traficul din zonele Marasti si Punctele Cardinale

01-10-2013 11:02


strada noua,Timisoara

 Vesti bune pentru soferii din Timisoara. Doua strazi din oras au fost in sfarsit asfaltate si date in folosinta.

 Este vorba despre strazile Pictor Zaicu si Demetriade, care fac legatura intre zona Gheorghe Lazar si Calea Lugojului. Practic, este o ruta directa, prin care soferii vor evita aglomeratia infernala care se creeaza in zonele Marasti, Take Ionescu si Punctele Cardinale.

Aceasta ruta masoara aproximativ trei kilometri. In urmatoarele zile, comisia de circulatie a Primariei trebuie sa se pronunte asupra vitezei maxime regulamentare admise pe strazile Pictor Zaicu si Demetriade. Potrivit primarului Nicolae Robu, soferii ar putea circula chiar si cu 70 de kilometri pe ora.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Comisia are in analiza aceasta idee. Daca va considera ca este oportuna, se va institui aceasta limita”.

De asemenea, pe aceasta ruta au fost montate si mai multe semafoare in intersectii. Unul este la intersectia cu Calea Alexandru Ioan Cuza, in apropiere de cel mai mare centru comercial din oras.

Soferii au mari batai de cap cu acesta pentru ca la o distanata de aproximativ 50 de metri mai exista un semafor. Practic, soferii trebuie sa astepte culoarea verde la doua semafoare pozitionate la distant mica unul fata de celalalt, pentru ca acestea nu sunt sincronizate.

Reabilitarea celor doua strazi a costat aproximativ 700.000 de lei, bani care provin de la bugetul local.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO