Bordurile, capcane pentru soferi? Viceprimarul Traian Stoia vrea sa le elimine sau sa le inlocuiasca

30-09-2013 15:43


timisoara

 Viceprimarul Traian Stoia nu mai vrea in Timisoara borduri stradale , care sa marcheze scuarurile si sensurile giratorii. El a propus comisiei de circulatie ca bordurile sa fie inlocuite cu alte mijloace de delimitare sau chiar sa fie eliminate complet.

 Potrivit edilului, in ultima perioada au fost inregistrate incidente in urma carora soferii au reclamat faptul ca bordurile au fost o adevarata capcana pentru ei. „Sunt prea inalte, se confunda cu drumul fiind putin vizibile, ori, in unele cazuri sunt nesemnalizate corespunzator”, a transmis viceprimarul Traian Stoia.

Conform normelor rutiere, bordurile stradale sunt folosite pentru delimitarea carosabilului si consolidarea marginilor strazilor si pentru marcarea cailor de acces. In cazul scuarurilor, semi-giratiilor sau giratiilor, bordurile sunt de foarte multe ori generatoare de disconfort si pot duce la producerea accidentelor.

O comisie formata din reprezentanti ai primariei si ai politiei lucreaza deja la un proiect, pentru a oferi o alternativa viabila.
In cazul scuarurilor cu spatiu verde pozitionate inadecvat, comisia va decide desfiintarea lor. In compensatie, Directia de Mediu va amenaja un parc de 5000 de metri patrati in zona strazii Ion Ionescu de la Brad.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO