Cupa Campionilor, fala banatenilor! Timisorenii s-au pozat cu celebrul trofeu in Piata Operei

30-09-2013 19:54


Rotariu

Cel mai important trofeu fotbalistic din lume la nivelul echipelor de club a ajuns astăzi la Timişoara. Cupa Campionilor Europeni este în turneu şi va străbate mai multe ţări din Europa, printre care se numără şi România.

Miodrag Belodedici (dublu câştigator al CCE, cu Steaua în 1986 şi cu Steaua Roşie Belgrad în 1991) şi Iosif Rotariu (finalist în 1989, când Steaua Bucureşti a fost învinsă de Milan cu 4-0) şi-au făcut poze cu trofeul, precum au făcut şi câteva sute de iubitori ai fotbalului din Timişoara.

Belodedici: “Emoţii nu am acum, am avut când vedeam adversarii”

Fostul international Miodrag Belodedici, ambasadorul acestui eveniment, are amintiri placate când priveşte cel mai râvnit trofeu din fotbalul european. “Când văd trofeul, mă gândesc ce greu a fost, ce adversari am avut în finalele pe care le-am jucat. Ne-au ţinut puţin în corzi, jocul nostru a fost mai mult de apărare. Trofeul l-am văzut de multe ori, visul meu a fost să joc la o echipă mare, am visat să câştig trofeul ăsta şi mi s-a împlinit visul din copilărie de două ori. În prima finală eram mult mai tânăr şi nici nu am văzut trofeul înainte de meci, nu se punea trofeul lângă teren. La a doua finală, era mai aproape şi l-am văzut, ţin minte că, spre sfârşit, mă uitam, mai trăgeam câte un ochi spre trofeu şi mă gândeam că s-ar putea să îl câştig a doua oară şi asta s-a şi întâmplat. Emoţii nu am acum, emoţii erau când vedeam adversarii”, a declarat Belodedici.

Ghinionistul Roti

Iosif Rotariu nu a apucat să câştige trofeul, aşa că azi s-a mulţumit cu faptul că l-a revăzut, după finala pe care a jucat-o în urmă cu 24 de ani.
“Am fost unul dintre marii ghinionişti ai fotbalului. Am ajuns la Steaua la două săptămâni după ce ei au câştigat Cupa Campionilor şi la finala din 1989 am fost aproape de trofeu, dar am pierdut acea finală cu AC Milan cu 4-0. Mi-aş fi dorit din toată inima să fi câştigat şi eu acest trofeu, n-a fost să fie, a fost aproape, acum mă bucur că sunt aproape de el. Finala din 1989 am pierdut-o categoric, cred că tripleta Gullit – Rijkaard – Van Basten, la acea vreme, era formată din cei mai buni jucători din lume. Am văzut multe echipe, începând din ’80 până azi şi cred că nicio echipă din ziua de azi nu se poate apropia de valoarea Milanului de atunci”,a spus Roti.
Mâine, trofeul se va afla în Cluj, poimâine în Braşov, iar în perioada 4-6 octombrie, va poposi în Bucureşti.


Sursa FOTO: Sebastian Tataru

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO