“Alaiul colindatorilor” – Sute de tineri au imbracat straie populare si au cantat colinde

20-12-2013 14:23


colindatori, Timisoara

 Sute de colindatori au marsaluit astazi pe strazile Timisoarei, au dansat si au cantat colinde, ca sa vesteasca venirea sarbatorilor de iarna.

 Tinerii, care fac parte din ansambluri folclorice si grupuri de colindatori din localitatile judetului Timis au colindat, pe rand, si institutiile din oras. Ca in fiecare an, colindatorii au mers la Prefectura, Primarie si la Mitropolua Banatului, insotiti de fanfare garnizoanei.

Pe drum au facut un adevarat spectacol si au adus bucurie in sufletele trecatorilor care s-au oprit pret de cateva momente sa-i admire.

“Alaiul colindatorilor” a pornit de la Centrul de Cultura si Arte si s-a oprit la Palatul Administrativ. Acolo, tinerii au fost intampinati de prefectul de Timis Eugen Dogariu, subprefectul Liliana Onet si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean.A urmat apoi vizita la Mitropolia Banatului si in cele din urma, colindatorii au ajuns in Piata Victoriei, unde au urcat pe scena si au continuat spectacolul.

Anul acesta, "Alaiul Colindatorilor" a fost format din: Ansamblul profesionist Banatul, Scoala Populara de Arta Timisoara, Grupul de Dubasi de la Curtea, Ansamblul Belintana din Belint, Ansamblul Izvorasul din Buzias, Grupul de colindatori Costei, Grupul de colindatori din Torac, Serbia, Ansamblul din comuna Boldur, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Grupul de Dubasi din Margina, Ansamblul din Jdioara, Grupul de colindatori din Pietroasa, grupul de colindatori din Balint si fanfara Pro Amicitia.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO