A fost amplasat primul automat public de apa, in Timisoara.Unde poti bea apa carbogazificata gratuit

05-04-2013 15:10


fantanel

Timp de o luna, timisorenii din cartierul Soarelui pot sa bea gratuit apa carbogazificata, de tip sifon. Asta pentru ca astazi, in parcul din zona, a fost amplasat un automat care filtreaza apa de la cismeaua din apropiere.

Astazi a fost lansat un program pilot, prin care municipalitatea, impreuna cu o firma, au amplasat un automat de apa, pentru a verifica daca timisorenii prefera apa filtrata, in schimbul celei cumparate de la supermarket. Aparatul are trei tipuri de apa: apa plata la temperatura atmosferei, apa plata rece si apa carbogazificata de tip sifon. Daca programul va avea succes, astfel de automate vor fi amplasate in mai multe zone din oras.


Timisorenii nu trebuie decat sa vina cu o sticla de maximum cinci litri si sa apese pe un buton. Apa plata va fi gratuita tot timpul, insa apa carbogazificata va avea o taxa de 50 de bani pentru doi litri, de luna viitoare.


Cand am montat automatul, au venit mai multe persoane din zona si ne-au intrebat ce facem. Le-am explicat si ne-au spus ca nu va rezista mult pentru ca multe persoane au tendinta sa distruga. Sa speram ca nu se va intampla asa ceva”, a declarat Carlo Marchegiano, presedintele companiei care a realizat automatul.


Municipalitatea nu a contribuit cu bani pentru acest automat, totul fiind o investitie a unei firme private. In cazul in care proiectul va avea success, primaria nu exclude varianta de a achizitiona aceste automate. “Daca timisorenii vor fi interesati, vom vedea daca putem gasi bani de la bugetul local. Din primele informatii, stim ca acestea costa si nu stiu daca in momentul de fata putem suporta investitia”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Un astfel de automat de apa poate furniza intr-o zi 2.500 de litri de apa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO