A cincea zi de revolta. Fara sa tina cont de vremea rea, protestatarii au iesit din nou in strada

17-01-2012 16:36


Pentru a cincea zi consecutiv, zeci de timisoreni protesteaza in centrul orasului.

ORA 14 In centrul Timisoarei s-au adunat revolutionari si profesori de la Sindicatul “Spiru Haret”. Acestia cer demisia presedintelui Traian Basescu.

ORA 15 “Jos Basescu!”, “Jos taxa auto!”, “Jos coruptia!”, “Ministeru’ s-a intors, ghici ghicitoare cine va pleca!” au fost doar cateva dintre scandarile manifestantilor care s-au adunat pentru a cincea zi in centrul orasului.

Liderii de sindicat s-au declarat nemultumiti de conducerea statului, de salariile mici si de Guvern.

Vezi LIVE ce se intampla in centrul Timisoarei! (sursa: banaterra.eu)

Am venit pentru salarii mai mari, pentru ca la noi e ca la nimeni. Salariile nu se potrivesc cu taxele pe care le platim. Am venit sa protestam pentru ca in Romania nu exista un sistem corect”, a spus Zeno Stoica, un profesor care a protestat astazi la Timisoara.

ORA 16  Unii cereau demisia lui Boc, altii pe cea a lui Basescu. “Jos cu dictatorul!”, “Jos cu trantorii de la curtea constitutionala!”, au strigat protestatarii.

Multimea de manifestanti a primit autorizatie de la Primaria Timisoara pentru a protesta de la ora 14:00 pana la ora 17:00.

Manifestantii au promis insa ca nu vor parasi Piata Operei nici dupa programul impus de autoritatile locale. 

Vezi LIVE ce se intampla in centrul Timisoarei!

ORA 18 Zeci de manifestanti au plecat din Piata Operei, marsaluind spre Complexul Studentesc, pentru ca apoi sa se indrepte catre sediul TVR, pe acelasi traseu pe care l-au urmat la protestul de duminica.

ORA 18:20 In Piata Victoriei din Timisoara s-au strans aproximativ 50 de protestatari. Printre ei se afla si elevi de liceu, care au adus cu ei steaguri ale Romaniei.
 
ORA 18:40 Patru maşini de poliţie şi doua de jandarmi însoţesc grupul de protestatari. Opriţi în faţa sediului TVR, manifestanţii au strigat "Jos Băsecu", purtând o pancartă mare pe care au scris "Plecaţi, plecaţi şi ţara o lăsaţi!". De acolo, mulţimea a plecat spre Prefectura Timiş.

ORA 19 Ajunşi la Prefectura Timiş, protestatarii au strigat "Demisia", "Jos Băsescu!", "Jos PDL", "Fără violenţe!". "Va veni în curând un altul să-ţi ia locul care-l ai, nu te închipui stăpânul "scaunului" pe care stai - pentru Băsescu şi ai lui" au scris manifestanţii pe pancarte.

ORA 19:15 Numărul protestatatilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 150, potrivit estimărilor jandarmilor.

"Pe cine să punem în locul lui Băsescu?", a fost întrebarea adresată celorlalţi protestatari de către un bărbat din mulţime. A fost de ajuns, pentru ca alţi manifestanţi să îl acuze că e "omul lui Băsescu" şi să înceapă să se îmbrâncească. Forţele de ordine l-au luat pe protestatar şi l-au urcat într-o maşină a Jandarmeriei.

Vezi LIVE ce se intampla in centrul Timisoarei!(sursa video: banaterra.eu)

ORA 20 Protestatarii au aprins lumânări în faţa Operei Naţionale din Timişoara şi au rostit rugăciunea "Tatăl Nostru". Apoi au început să scandeze: "PSD şi PDL, toţi se trag din PCR!", "Rezist, rezist, sunt anticomunist!".

Ora 22: Protestul de la Timisoara s-a incheiat. Treptat, manifestantii s-au retras din Piata Operei.
 

Sursa: Pro TV

Tags: protest, timisoara,

VIDEO PROTVPLUS.RO