Misterul barbatului fara memorie, gasit in Norvegia. Nu-si stie nici numele, dar politia are cateva indicii

09-04-2014 09:45

Misterul barbatului fara memorie, gasit in Norvegia. Nu-si stie nici numele, iar politia crede ca a fost victima unei crime

Politia din Norvegia a dat publicitatii o fotografie cu un barbat, in incercarea de a gasi pe cineva care sa-l recunoasca si sa-l poata identifica. Omul a fost gasit in apropiere de Oslo in decembrie 2013 si se pare ca sufera de amnezie.

Conform BBC News, politia nu stie de unde a venit acest barbat, care vorbeste bine limba engleza, cu un usor accent est-european. Un purtator de cuvant al politiei a declarat pentru ziarul norvegian VG ca exista indicii care arata ca barbatul ar fi fost victima unei crime. Necunoscutul, care isi spune, pe moment, "John Smith", a fost de acord ca o fotografie cu chipul sau sa fie distribuita public. De asemenea, amprentele sdale au fost trimise in estul Europei prin intermediul Interpolului, insa fara succes.

"Barbatul nu are asupra lui niciun act de identitate sau orice alt document prin care sa-l identificam si nu isi aminteste numele sau, de unde este sau cum a ajuns in Norvegia. Si nu isi aminteste niciun detaliu din viata lui", se arata intr-un comunicat al autoritatilor. "Este de origine europeana, vorbeste destul de bine limba engleza, cu un usor accent est/central european si intelege limbile slovena, ceheasca, poloneza si rusa. Are o inaltime de 1,87 metri, ochi albastri si parul blond inchis."

Conform politistilor, are peste 20 de ani si a fost gasit in zapada, intr-o zona industriala din estul capitalei Norvegiei.

Amnezia, adica pierderea partiala sau completa a memoriei, este rezultatul unor traume psihice, dar apare si in urma unor lovituri dure la nivelul capului.

Procurorul Sturla Henriksbo a declarat ca, in ciuda acestei amnezii aparente, barbatul are o "gandire destul de limpede si clara".

In 2003, un tanar asiatic a fost gasit in Norvegia cu o problema similara de pierdere a memoriei, fiind poreclit de media Mr. X. Ultimul lucru pe care si-l aducea aminte era ca se afla in Elvetia si ca dorea sa ajunga in Norvegia pentru a vizita una dintre faimoasele biserici. Abia dupa ce s-a stabilit ca este japonez si a fost dus in tara natala, omul si-a recapatat memoria.

Sursa: BBC NEWS

Tags: memorie, norvegia, oslo,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26