Promisiunile controversate ale lui Trump in campanie: "Voi construi un zid si Mexicul va plati", iar "Hillary va fi arestata"

×
Codul embed a fost copiat

America si-a ales noul presedinte, insa jumatate din tara este in soc dupa ce Donald Trump a fost ales comandatul suprem al SUA.

In timp ce sustinatorii magnatului jubileaza de fericire, cei care sperau in victoria lui Hillary Clinton au ramas marti noapte in lacrimi.

Donald Trump va fi, cu siguranta, cel mai neobisnuit si controversat presedinte din istoria SUA. Nimeni nu ar fi crezut in sansele sale reale de a ajunge la Casa Alba, in urma cu un an. Valul sau de declaratii acide si periculoase au reusit chiar sa bage spaima in americani, dar si in liderii lumii. Este imprevizibil, isi schimba opiniile foarte repede si mai ales, lanseaza atacuri si amenintari deosebit de periculoase. Dar, pentru americani aceste lucruri n-au contat, atat timp cat Trump le-a promis ca va face din nou America cea mai mareata natiune din lume. Femeile au uitat comentariile sexiste si l-au votat intr-un procent coplesitor, spre surprinderea tuturor. In campania electorala, Donald Trump a facut o serie de declaratii ingrijoratoare, despre care acum intreaga planeta se intreaba daca le va pune in practica sau nu.

IMIGRATIE

"Voi construi un zid - si nimeni nu construieste ziduri mai bine decat mine, credeti-ma - si voi construi tare ieftin. Voi zidi un perete enorm la granita noastra de sud, si Mexicul va plati pentru toate. Tineti minte vorba mea” - Donald Trump

Citește și
Carlos Slim
Cei mai bogati oameni ai lumii au ramas fara 41 de miliarde USD, dupa victoria lui Trump. Cati bani a pierdut Carlos Slim
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”


Donald Trump a promis ca va alunga cele 11 milioane de imigranti care traiesc ilegal in SUA si a anuntat ca va construi un zid inalt la granita SUA cu Mexicul si a insistat pe faptul ca isi va tine promisiunea. El i-a numit pe mexicani "violatori" si "criminali", dar a recunoscut ca "sigur, cativa dintre ei sunt oameni buni".

"Cand statul Mexic isi trimite oamenii, nu-i trimite pe cei mai buni. Ei nu va trimit pe voi, ci pe oamenii care au o groaza de probleme si care aduc aceste probleme cu ei. Aduc droguri. Aduc crime. Ei sunt violatori. Si poate, unii, sunt oameni de treaba” (Donald Trump)

 

CITESTE SI:Noapte neagra pentru mexicani. Reactia acestora cand au aflat ca Donald Trump e presedintele SUA: "Este un cosmar

 

MUSULMANI

"Esti musulman? Atunci nu intri in SUA" (Donald Trump)

In campanie, Donald Trump a promis ca le va interzice musulmanilor sa mai intre in SUA, fiind una dintre cele mai controversate declaratii ale sale. Intrebat cum va face asta, acesta a spus intr-un discurs: "Vor fi agenti speciali, care se vor ocupa de asta si te vor intreba: 'esti musulman'? Si ii vor respinge pe toti care raspund DA'.

Dupa ce intreaga lume s-a aratat scandalizata de declaratie, Trump si-a mai domolit discursul, spunand totusi ca aceste masuri vor fi aplicate doar pentru musulmanii imigranti, nu si pentru vizitatorii musulmani.

 

TERORISM

"Voi actiona rapid si ii voi bombarda pana nu mai ramane nimic din ISIS." (Donald Trump)

Trump a anuntat si masurile extreme pe care le va lua impotriva teroristilor si a gruparii ISIS. In opinia republicanului, singura solutie pentru a scapa de ISIS este un atac vehement si direct asupra gruparii. Insa, un astfel de atac ar putea avea efecte puternice si l-ar putea tine in continuare la putere pe dictatorul Bashar al-Assad in Siria, tara distrusa de razboiul civil. In acelasi timp, o astfel de initiativa ar insemna ca trupele americane ar fi expuse unor riscuri uriase.

CITESTE SI: Biografie Donald Trump. Cine este miliardarul care considera ca "viata este o cutie cu bomboane de ciocolata"

 

LEGEA ARMELOR

"Portul de arma ar trebui sa fie legal in toate cele 50 de state"

Este cunoscut faptul ca Donald Trump este un sustintator al legii armelor si incurajeaza portul de arma, una dintre problemele uriase cu care se confrunta SUA, din cauza numarului alarmant de mare al atacurilor armate. Donald Trump chiar incurajeaza ca portul de arma sa fie legal in toate cele 50 de state si ca oricine sa isi poata cumpara arma pe care sa o foloseasca in autoaparare. Acesta are permis de arma si sustine ca un control al armelor nu ar impiedica atacurile armate. De altfel, acesta va intoarce masurile lui Obama, care a cerut ca toti vanzatorii sa aiba licenta, dupa atacul din Orlando, in care suspectul a reusit sa cumpere si sa foloseasca o arma cu luneta, desi se afla sub supravegherea celor de la FBI.

 

CHINA

Una dintre cele mai mari promisiuni pe care Trump a facut-o sustinatorilor sai este aceea ca va opri ca alte state precum China sa le fure joburile. El le-a spus somerilor ca toti isi vor primi slujbele inapoi si ca va lua masuri impotriva Chinei, "pentru ca nu cumva sa mai manipuleze moneda nationala ca sa faca exporturi ieftine si sa fure proprietate intelectuala din SUA". El le-a spus sustinatorilor sai "Apple trebuie sa isi construiasca propriile calculatoare si componente in tara asta, nu in China".

 

INCALZIREA GLOBALA

Ingrijorator este faptul ca Donald Trump nu crede si nu acorda importanta subiectului incalzirii globale. Acesta a anuntat in campanie ca daca va iesi presdinte, va retrage SUA din "Tratatul de la Paris", atins dupa 20 de ani, si va opri finantarea cu miliare de dolari anual pe care SUA o face catre ONU. Acesta a spus ca totul este o farsa sau un complot al Chinei impotriva SUA. Pentru Trump, incalzirea globala este "doar vreme" si nu considera ca exista un real pericol pentru planeta si omenire. Intr-un mesaj pe Twitter acesta a scris ca "incalzirea globala este o porcarie care ne costa enorm si trebuie sa se opreasca. Planeta noastra ingheata, sunt temperaturi record, iar oamenii nostri de stiinta sunt blocati in gheata".

Astfel, Trump ar demola tot ceea ce presedintele Barack Obama a construit luptand din puteri pentru a trage un semnal de alarma asupra incalzirii globale.

 

TAXE

Trump s-a laudat in timpul campaniei cu faptul ca timp de mai multi ani a pacalit sistemul si nu a platit taxe. Acesta a promis o taieri de taxe majore. Astfel, acesta propunerea in campanie ca cei care castiga anual sub 25.000 de dolari sa nu plateasca deloc taxe. La fel si in cazul unui cuplu casatorit care nu depaseste venituri de 50.000 de dolari pe an. Insa analistii conservatori sunt ingrijorati si sustin ca planul lui Trump ar destabiliza economia tarii.

 

 

HILLARY CLINTON

Lupta dintre Donald Trumps si Hillary Clinton a fost una dintre cele mai dure din istoria SUA. Cei doi au luptat pana in ultima clipa cu toate armele si chiar au trecut la amenintari. Trump  a criticat FBI-ul pentru scandalul emailurilor si a anuntat ca daca el va iesi presedinte o va aresta pe Hillary Clinton.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Promisiunea lui Trump care inspaimanta cele mai bogate tari ale lumii. Prima vizata: Republica Islamica Iran
Promisiunea lui Trump care inspaimanta cele mai bogate tari ale lumii. Prima vizata: Republica Islamica Iran

Cartelul celor 14 tari se va confrunta cu o perspectiva sumbra asupra economiei globale si cu o cerere slaba a petrolului.

Cei mai bogati oameni ai lumii au ramas fara 41 de miliarde USD, dupa victoria lui Trump. Cati bani a pierdut Carlos Slim
Cei mai bogati oameni ai lumii au ramas fara 41 de miliarde USD, dupa victoria lui Trump. Cati bani a pierdut Carlos Slim

 Victoria lui Donald Trump nu a adus doar fericire in Statele Unite ale Americii, ci a trezit si stari de revolta in randul locuitorilor tarii. Pentru altii insa, faptul ca republicanul a fost ales presedinte a insemnat pierderi imense.

Val de proteste in SUA dupa victoria lui Donald Trump.
Val de proteste in SUA dupa victoria lui Donald Trump. "Nu este presedintele nostru"

Mii de manifestanti s-au adunat miercuri seara pe intreg teritoriul Statelor Unite pentru a protesta fata de victoria neasteptata a republicanului Donald Trump la prezidentialele americane, transmite AFP.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.